Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek így felvesznek...

Szerintetek így felvesznek fizetős főiskolára mondjuk?

Figyelt kérdés

2 évvel ezelőtt érettségiztem, sajnos, nem annyira jól sikerült , mert estin tanultam és akor nem akartam menni fősulira tehát szinte nem is tanultam rá. Most viszont szeptemberben beszeretnék íratkozni, mert kell a szakmám mellé. Ilyen érettségivel szerintetek van esélyem? Vagy most májusban jelenetkezzek valamleyikből tegyek le javítót nem tudom mennyi 20 ezer forintért?

Ilyen lett az érettségim: Magyar nyelv és irodailom: középszint 51 % TörténeleM.: közép 50% Angol közép 26% de azóta már van alapfokú nyelvizsgám is.. Matekból felmentettek így helyette más tantárgyból kellett. Így lett a Biólógia: közép 44% Földrajz közép 50 %.. Így van esélyem? Vagy le kennem valamelyikből javítót? Előre is köszönöm a válaszokat.

2015. jan. 30. 22:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ.

1.) Hova akarsz menni? (innentől lehet tovább számolgatni)

2015. jan. 30. 22:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Tök mind1 valamilyen üzletibe szeretnék, üzleti, vagy gazdasági vagy ilyemsi fizetősbe mert államilag támogatottba tudom hogy úgyse vennének fel, csak legyen egy "diploma" papír , manapság már úgyse ér vele semmit az ember, de egy jó szakma mellé , jól jöhet így jobbak az elhelyezkedési lehetsőlgek Egy jó szakmunka egy jó szakma plussz mellé érettségi és valamilyen diploma.
2015. jan. 30. 23:03
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

'Üzleti' 'Gazdasági'

Ezen belül is jó lenne tudni mit, és miért mentettek fel matekból. Mert lusta voltál és valahogy elérted, vagy mert tényleg nem megy. Egyetemen az ilyen szakokon nem középiskolás matek van.

Szaktól is függ a ponthatár.

2015. jan. 30. 23:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kivétel nélkül mindenhol elvárás a matek gazdasági szakokon, és a középszintű mateknál jóval erősebb. Amúgy én is ugyan ebben a helyzetben vagyok. Holnaptól készülök matekra, illetve történelemre.

Mivel idén 280 pont lesz mindenhova a felvételi min határ, ezért kevés lesz a felvételhez a jelenlegi érettségid. Bioszt és a földrajzot be sem számítják szerintem semelyik gazdasági szaknál. Szerintem érettségizz újra 2 tantárgyból, töri és idegen nyelv esetleg, illetve a matekot miért nem bírod? Gazdasági szakokon rengeteg matek van.

2015. jan. 30. 23:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Úgy akarsz Gazdasági szakra jelentkezni,hogy fel vagy mentve matekból?Én a helyedben valami mást keresnék,mert ha elméletileg a felvételibe nem feltétlenül számít bele a matek érettségi,de ott már nagyon kemény matekra számíthatsz.Vagy mégis üzleti vonalra tervel,akkor viszont az IBS-t ajánlom.Magas tandíj mellett nem tudsz majd úgy érvényesülni a munkaerőpiacon,mint pl ha a bgf-en végeztél volna,de alacsony az elvárás,angolul tanítanak,és ha már rendelkezel protekcióval valahova,de kéne egy papír, akkor ennél jobb helyet nem találsz.Egyébként ha komolyabb helyre akarsz bekerülni,akkor nem árt javítót tenni töriből vagy angolból,és a matekot is meg kéne írni.Jó tanács,ha a középszint nem megy matekból min. 4-esre,akkor tényleg keress mást.
2015. jan. 31. 01:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, matekból jól vagyok, azért lettem felmentve , nem részeletezm nem voltam "szimpatikus" a tanárnak és mindig 1-est írt a dolgozatomra emlékszem, pedig más is leellnőrizte és 3-as is lehetett voln amire ő egyest írt. Sajnos azért alakult így, Múltkor megoldottam az eddigi matek érettségi feladatsorokat is simán megtudtam őket oldani. Szerintem menne nekem ez az üzleti Fősikola. Köszönöm a válaszokat.
2015. jan. 31. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!