Hogyan érdemes elkezdeni a jogász képzést?
Figyelt kérdés
Idén szeptemberben szeretnék ELTE osztatlan jogász képzésén kezdeni (februárban jelentkezem), miket érdemes olvasni, hogy odaérve, ne legyen minden teljesen idegen? Elkezdtem olvasgatni a római jogot, alkotmányjogot, stb. Nagyon érdekelnek ezek a dolgok, de még rengeteg újdonságot látok benne. Hol érdemes művelnem magam, hol érdemes tájékozódni, milyen könyveket érdemes olvasni, ami bevezetést nyújt? :)2015. jan. 29. 15:36
1/1 anonim válasza:
Egyszerű a válasz :) Könyvtár. Jogtörténet, római jog. Az ELTE a jogtörténet-jogelméletben kemény azt hiszem, az első egy-két szemeszterben. Mezey Barna műveit keresd... :) Ezen felül én nem szaladnék el alkotmányjogig, vagy polgári jogig. Messze van az még. Saját tapasztalatból talán azt mondhatom, hogy inkább a történeti ismereteket kéne frissíteni. Nekem az okozott némi nehézséget az elején anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!