Hogy lehet valakivel megszerettetni a matematikát?
Lineáris algebrát szeretnék tanítani. Én imádom ezt a tudományágat a matematikán belül (akárcsak a geometriát).
Hogy lehet egy diákkal megszerettetni, hogy úgy szeresse, ahogy én?
Van erre valamiféle módszer?
Nem vagyok tanár, de azt tudom magamról, hogy úgy szeretek magyarázni valamit, elmondani, hogy látom, ha az illető megérti. Mert rettenet lusta vagyok, és többször nem akarom elmondani. Ha meg nem figyel rám, addig mondom neki, míg meg nem érti.
Egy közösségben ez biztos nehéz, hiába jó tanár valaki, ha a gyerekek fele bambul, máshol jár az esze.
Érdekesen kell előadni. Mindig tegyél be valamit, ami motivációt ad. Hozz fel gyakorlati, alkalmazási példákat.
Az elméletet konkrét számpéldákon, esetleg geometriai úton is szemléltesd. (Mert a linalgebrában is sokmindennek megvan a geometriai jelentése, de ezt a legritkább esetekben mondja el valaki).
Bonts vissza mindent az elejére, mert akinek hiányosságai, üres fogalmai vannak, azt nehéz motiválni.
Ne csak "masszának" tarts órát, hanem gondoskodj egyénre szabott feladatokról, ezeket javítsd, hogy legyen visszacsatolás, akár csak írásban is!Több munka, mint a hagyományos "óratartás", de megéri a befektetést, mert megtérül.
Köszönöm a válaszokat.
Nagyon szeretnék Általános iskolást is tanítgatni, mert szerintem nagyon sok dől el ebben a fiatal korban, hogy megszereti-e a matematikát vagy nem.
Írhatnának kicsik is (ha neteznek), szülők is, hogy szerintetek hogyan kell jól bánni egy általános iskolással.
Mert szerintem kicsit mások ők, mint az egyetemisták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!