Közigazgatásszervező szak elvégzése után lehetséges a politikai pálya?
Figyelt kérdés
Tudom magához, hogy politikus legyek nem kell végzettség, de azért lássuk be a legtöbb politikusnak azért van diplomája. Azt is tudom, hogy a legtöbbnek közgáz, vagy jogi diplomája van. Viszont engem konkrétan ez a szak érdekelne, hogy innen van-e lehetőség?
Megrendeltem a felvi legújabb könyvét is, ott azt írja hogy elvileg továbbtanulhatok mesterképzésen közpolitikán is. Ez mit takar? (Ez már a második kérdésem)
2015. jan. 27. 19:24
1/2 anonim válasza:
Szerintem megválaszoltad a kérdésedet. Mindegy, milyen diplomád van. Igazából csak a miniszterek számára meg néhány pozíciónál írják elő a felsőfokú végzettséget.
2/2 anonim válasza:
Ahhoz, hogy valaki politikus legyen, jó kapcsolati rendszer kell, nem pedig diploma. Ám az kétségtelen, hogy egy ilyen szak elvégzése közben/után tudsz olyan ismeretségeket kötni, amik később hasznodra válnak. Az első válaszoló írta jól, csak bizonyos pozíciók betöltése esetén szükséges a diploma, de az, hogy milyen, a kutyát nem fogja érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!