Hol tudnék elhelyezkedni mint grafikus, milyen munkákat kaphatok, mit kéne csinálnom egész pontosan és Budapesten hová tudnék menni OKJ-s tanfolyamra?
Szia! Én alkalmazott grafikát tanulok a középiskolában, és nálunk van OKJ is. Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola. Ha jól tudom, akkor az alkalmazott grafika képzés 2 éves, és aztán van plusz 1 év, az talán a korrektori szakmához ad papírt... Vagy valami hasonló, de azt már meg tudod nézni te is. :) Igaz is, lehet, hogy azóta már átnevezték, mert a mi szakunkat is most már kiadványszerkesztőnek hívják, nem tudom, hogy az OKJ-ben van-e változás. Mindenesetre csak a név más, egyébként ugyanúgy számítógépes grafikus képzést takar. De van sima grafika is, ha nem számítógépesre gondoltál.
Egyébként elképzelhető, hogy a Kisképzőn is van, nem tudom. Ha felsőoktatási intézményt is keresel, akkor pedig a MOME-t tudom javasolni (számítógépes grafika). Sima grafikához pedig a Képzőművészeti Egyetemet. Tudom, te csak OKJ-t kérdeztél, elnézést, meglehetősen túlbuzgó ember vagyok.
Elhelyezkedéssel kapcsolatban pedig én is csak a vállalkozást tudom javasolni, bár be lehet próbálkozni esetleg reklámcégeknél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!