Mit kérdeznek egy általános iskolai tanártól az államvizsgán?
A felsőoktatásban a következőképpen zajlanak a dolgok.
Minden félév végén és évvégén minden a félévben tanult tantárgyakból vizsgázni kell. Aztán, amikor a letelt a négy év államvizsgázni kell. Itt vannak tételek de szerintem, ha két tárgyból államvizsgázott, akkor az tantárgyakként 19 tétel, de ha csak egyból akkor valószínű a 19 tétel és a másik jegy a szakdolgozatvédés jegye. Hogy mit kérdezhettek, az bonyolult, mert a tételről kellett beszélnie, amit kihúzott és azzal kapcsolatban tehettek fel plussz kérdéseket. Pl: Hogyan tanítaná ezt az adott évfolyamon?
A tételek között sok olyan is van, ami nem az általános iskolában tanítottakhoz kapcsolódik, hanem egy kicsit fejlettebb, de általában az általános iskolai tananyaghoz igazodik, amit természetesen nagyon bőven és kifejtve kell ismerni és elmondani.
De szerintem nyugodtan megkérdezheted tőle ez nem olyan személyes, tőlem is megkérdezték annak idején a diákjaim. De ha nem merde, akkor megkérdezem a hugomat, hogy milyen tételek voltak, mert ő is a múlt héten államvizsgázott matak szakon.
A le lényegretörőbb kérdés és nem személyes: Tanárnő, nem tudom elképzelni, hogy hogyan zajlik egy államvizsga, ha nem túl nagy kérés elmesélné nekem, hogy az öné, hogy zajlott?
Sok sikert ha mégse, akkor kérdezz itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!