Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet az egyetemi...

Hogyan lehet az egyetemi végzettségemet érvényteleníteni?

Figyelt kérdés
Elhelyezedési nehézségek miatt szeretném ezt. Úgy érzem, többre mennék diploma nélkül. Azt már megtudtam, hogy a diploma visszaküldése az egyetemre még kevés a végzetttség érvénytelenítéséhez, de nem tudom, hogy ha ez kevés, akkor mi ennek a módja. Mit kell tennem, hogy az egyetem visszavonja a megszerzett végzettségmet?

2015. jan. 21. 10:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
25%
Menjél el idegorvoshoz.
2015. jan. 24. 12:00
 12/12 A kérdező kommentje:

Természetesen nem csak itt kérdeztem, hanem ingyenes jogi tanácsadó oldalakon is. A legtöbb helyről nem válaszoltak (valószínűleg nem találoztak még ilyen kérdéssel, és meghaladja a szakmai képességeiket), de akik válaszoltak, azoktól is csak a kérdés egyik felére jött válasz. Annyit tudtak, hogy a diploma visszaküldése az egyetemre önmagában még nem érvényteleníti a végzettséget, de arra nem kaptam választ egyik helyről sem, hogy ha ez nem elég, akkor mi kell az érvénytelenítéshez. Ezért megpróbálkoztam még 1 forrással, az illetékes minisztérium (Emberi Erőforrás Minisztérium - EMMI) ügyfélszolgálatával. Ma jött meg onnan a válasz.

- A visszaküldéssel nem érvénytelenítem a végzettségemet.

- Az egyetem nem vonhatja vissza a diplomát még saját érésemre sem.

- Az oklevél visszavonására csak büntetőeljárásban kerülhet sor (ha pl. valaki hamis nyelvvizsgabizonyítvánnyal szerez diplomát), de nálam ez az eset nem áll fenn.

Tehát akármilyen nehéz is elhelyezedni a szakmámban, csak 2 lehetőségem van: vagy kivárom, míg ebben lesz egy állás, ahová felvesznek, vagy elvégzek a Munkaügyi Központban egy ingyenes tanfolyamot, és azzal az új végzettséggel próbálok elhelyezkedni. (Fizetős képzésre nincs pénzem.) De azt a Munkaügyi Központban sem tudták megmondani, hogy melyik tanfolyamot érdemes elvégezni, melyikkel lehet elhelyezkedni, sőt, még abban sem értenek egyet az ügyintézők, hogy diplomás beiratkozhat-e az általuk szervezett ingyenes képzéskre. Így hát marad a várakozás egy jó állásra a szakmámban. Folyamatosan pályázom, majd lesz valami...

2015. jan. 26. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!