Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha a tanár megkéri a diákot,...

Ha a tanár megkéri a diákot, hogy tegezze, akkor jól esik neki, ha a diák hamar átszokik a tegezésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Középiskolában az utolsó két évben volt egy nagyon jó tanárom. Nem mindig voltam vele jóban, akkor még lázadó korszakomat éltem, de érettségik környékén már nagyon jó volt a kapcsolatunk. Mondta, hogy bármi van, bármi nem megy az érettségire készülés során, telefonáljak, és segít. Sikeresen leérettségiztem, felvettek egyetemre. Ugyanebben maradtunk, bármi nem megy, segít.

Utolsó alkalommal, mikor a volt iskolámban voltam bent nála, akkor hogy is mondjam. "Felajánlotta", vagy megkért, vagy kikövetelte, hogy én őt mostantól tegezzem. Hirtelen érintett, hiszen 50+-os urról van szó, és családon kívül nem gyakori az ilyen, hogy tegezek egy ennyi idős embert. Mondtam, hogy jó, de igazából kerültem a tegezés/magázást, direkt úgy beszélgettem vele.

Viszont bizonytalan vagyok. Talán tudnám őt tegezni, de ilyenkor elbizonytalanodom, hogy egy tanárnak ez milyen érzés, ha a diák hamar belemegy a tegezésbe? Van egyetemen tanárom akit tegezek, van olyan, akit magázok, a tisztelet ugyanúgy megvan, és azzal is lehet poénkodni, akit magázunk. DE! Őket kezdettől fogva tegeztük.

És ez így fura, sutba dobni 2,5 év magázást.

Tehát, a kérdés adott. :)

N20

2015. jan. 19. 23:52
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy felajánlotta vagy megkért vagy kikövetelte. Ha neked nem esik jól, nem áll a szádra, akkor ne tegezd. Már nem alá-fölérendelt viszonyban vagytok, hanem két egyenrangú felnőtt emberében, ahol neked pont annyi jogod van a döntéseidben, mint neki a sajátjaiban. Nyogodtan mondd meg neki, ha rákérdez, hogy ennyi magázódó év után nem tudod tegezni.

(Legközelebb mellőzd ezt "a kérdés adott" formulát, ez nem jó semmire, ennélfogva nagyon zavaró.)

2015. jan. 20. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!