Miért nem bírok megjegyezni egy verset?
Ma órákon át tanultam egy vers szerű angolt szöveget (kb 6órát) és nem bírtam 8 mondatot meg jegyezni rendesen :(
tanulni tudok rendesen de "magolni nem" se verset se egy szöveget nem tudok megtanulni... mitől lehet ez? :S
Tanulj egy 1 órát! Aztán sétálj egy kicsit! :)
Utána megint folytasd ! Kell a friss levegő ! Ginkgoa Biloba talán segíthet.
Nekem is ugyanez volt a problémám de aztán hallottam 1 módszert ami vicces és szórakoztató na azóta mennek a versek.
Íme a modszer:
Vegyél elő egy papírt és rajzold le amit mondasz vagy ami eszedbe jut a szavakról.- ezután már csak a rajzokat nézd koncentrálj arra hogy mire gondoltál mikor rajzoltál és olvasd el így a firkák alapján a mondatot ellenőrizd a szövegben jól gondolod e és ha minden jól megy már tudod is az első mondatot aztán jöhet is a következő.
Ha éppen feleni fogsz majd a versből akkor jussanak eszedbe a képek látsd őket magad előtt és nem lesz gond.
Tudod macerásnak hangzik a módszer de hidd el kevésbé lesz az mint órákig fölötte ülni és legalább nem unatkozol.
Bocsi a szóismétléseim miatt reméllem beválik majd az én praktikám köszi hogy végig olvastál.
HAJRÁÁ, SOK SIKERT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!