Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Úgy érzem,...

Mit tehetnék? Úgy érzem, teljesen elrontottam, és belehalok a szégyenbe ha rosszul sikerül!

Figyelt kérdés

Tegnap írtam meg a felvételit. Tudom, hogy a matekot nagyon elszúrtam, mert kiadták már a javítókulcsot. A magyar jó lett, de csekély esély van rá, hogy meg lesz a 70 pontom. Ha nem lesz meg, akkor olyan iskolában fogok továbbtanulni, ami biztosan nem tetszene. Alapvetően 5-ös tanuló vagyok, csak a Felvételi sikerült rosszul.

Már ott tartok, hogy inkabb az öngyilkosság, mintsem az a rettenetes megaláztatás, hogy nem vesznek fel egy jó suliba sem. Van erre megoldás? Az öngyilkosság egyenlőre a legszimpatikusabb.

2015. jan. 18. 23:56
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

Kedves kérdező!

A jó suli semmit sem számít.

Mondhatni az iskola nem számít.

Természetesen pár dolgot megtanulsz, de ami véleményem szerint a legfontosabb, az önálló gondolkodás készsége ebben a rendszerben nem fejlődik ki. Nem vagyunk döntésekre rákényszerítve, maximum az Igaz-Hamis feladatokban.

Legalább írni-olvasni és valamennyire számolni megtanul az ember. Minden más ízlés és érdeklődés kérdése, nem pedig kollektív megtanítandó dolog.

Ne félj, az iskola semmit sem jelent. Arra összpontosíts, hogy legyen célod, a gondolkodásod kellemes tempóban, de állandóan komolyodjon és vállalj sokat magadra, hozz sok döntést! :)

Sok sikert! :)

2015. dec. 26. 06:07
 22/22 anonim válasza:
Felvettek?
2016. aug. 20. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!