Egyetemi kiiratkozás+vizsgák?!
Ez az első félévem az egyetememen, államin vagyok. Budapesten van a suli, én vidéki vagyok. Kollégiumba nem vettek fel, ebben a félévben albérletben laktam, de azt most januártól ott kellett hagynom, mert már nem tudjuk fizetni, bejárós nem szeretnék lenni, pluszba nagyon összejöttek a fejem felett a dolgok, és nem tudtam az utolsó vizsgáimra felkészülni(még jövő héten lennének). Első félév után most még otthagyhatom a sulit úgy, hogy nem kell visszafizetnem a tandíj felét, ezt tudom.
A vizsgáimmal kapcsolatba lenne pár kérdésem:
1, Jövő héten még lennének vizsgáim, 1 rendes, és 3 ismétlővizsga(amelyekből már egyszer voltam, de elégtelent kaptam), de ha úgyis meg fogom szüntetni a hallgatói jogviszonyom, akkor fel merült bennem, hogy fölösleges elmennem... őszintén fel sem tudtam rájuk készülni tisztességesen... de a tanulmányi és vizsgaszabályzatban semmi olyat nem találok, hogy esetleg fizetési kötelezettségem állna fent, hogyha ezeket leadnám, és nem teljesített kreditnek minősülne... ezek a tárgyak összesen 10 kreditet jelentenének, összesen 27 kreditet vettem fel ebben a félévben.
Az az igazság, hogy elég sok pénz lenne jövő héten keddtől péntekig minden nap felmennem Pestre, ha úgyis kiiratkozok. A maradék vizsgámat még le tudom adni, és utána már csak egyszer kellene személyesen felmennem azért, hogy megszüntessem a jogviszonyom. Meg pluszba nem szeretnék ronggyá égni a szóbeliken, hogy nem tudom a tételeket, kellemetlen lenne.
Tudom, hogy akkor fizetni kell 2000 Ft-ot, ha felveszem a vizsgát és nem jelenek meg, viszont azt, hogyha a tárgyból nem veszek fel vizsgát egyáltalán és így el se megyek belőle, akkor tartozok-e pénzzel.
Olvastam egy-két egyetemnél, hogy ezek "nem teljesített kreditnek" minősülnek, és kreditenként fizetni kell.
De a saját egyetememnél nem találok ilyen rendelkezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!