Anyumnak van igaza? Vagy álljak ki a saját véleményem mellett?
Mit tanulsz most?
A helyedben mindenképpen befejezném ezt az évet és a sikeres!!! vizsgák utána passzíváltatnám magam. Így ugyanis meg lenne a lehetöség arra, hogy ha netán késöbb meggondolod magad, akkor tudd folytatni és ne vesszen el ez az éved se.
Utána - a befejezett elsö év után - ha még akkor is úgy gondolod, végezd el a FOKSZ-t, ezzel nem sokat veszíthetsz. (Levelezöre nem biztos, hogy tudnál menni - amikor utoljára foglalkoztam a témával, akkor feltétel volt egy munkahely -, de mindenkeppen elöre kellene leszervezni a váltást.
A pénzügyi szektorban is el lehet helyezkedni... ott úgysem diplomát kérnek, hanem észt, Ők fizetik a képzésed, és teljesítmény arányos a béred... így akár többet is kereshetsz mint diplomásként.
Manapság már minden szülő leragadt ott, hogy diploma=biztos munkahely és sok pénz. Pedig marhára nem! Nálam is erőszakolták a diplomát, meg is csináltam, mégis olyan munkahelyem van ahova nem kell. És többet keresek, mint a végzett szakmámban, soha! (itt Mo)
Keresni kell egy korrekt pénzügyi céget és onnan a saját eszeddel és szorgalmaddal többre viszed. És fizetik a taníttatásod is, ugyanúgy kapsz bért a tanulás alatt is.
A passzív félévvel nem veszítesz támogatott félévet.
Én azt mondanám, ha már úgyis felsőfokún gondolkozol, akkor inkább tedd le a diplomát, előnyben leszel a munkaerőpiacon. A megszerzett tudás egyrészt nagyobb, másrészt mindig előnyben leszel azokhoz képest, akik csak a 2 éves képzést tették le, és az alapfizetésed is több a diploma miatt. Ha egy állásra nem kifejezetten várnak el egy képesítést, az még nem jelenti azt, hogy nem a képzettebb kapja meg a munkát, ha jelentkezik olyan. (És jelentkezni fog.) Persze megteheted azt, hogy először elvégzel egy 2 éves képzést, az utolsó félév szakmai gyakorlat, megpróbálsz vele elhelyezkedni, de közben folytatod tovább a tanulmányaidat a diplomáig.. Levelezőhöz egyébként nem kell munkahelyet igazolni, nem tudom, régen mi volt, de az elmúlt 10 évben nem tapasztaltam és nem hallottam ilyesmit senkitől.
Szóval a felét már megcsináltad ennek a szaknak? És ha jól sejtem államin és téged akkor érintett a röghöz kötéses móka is, nem? Ha otthagynád a sulit, vissza kéne fizetned - bár javíts ki, ha tévedek, de ilyesmi rémlik. Ezt akkor figyelembe kéne venni, lehet ésszerűbb lenne befejezni, egyszer még jól is jöhet akár. A képzés díját is meg kéne nézni, ha nem vészes, akkor annyi befektetést megérhet a dolog.
Manapság jól jön, ha több lábon áll az ember. De neked kell eldöntened, kiszámolnod, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!