Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan hagyjam abba a különném...

Hogyan hagyjam abba a különnémetet?

Figyelt kérdés
Tehát, 16 éves fiú vagyok (9.-es) és általánosba 8 évig németet tanultam. Most közép suliban elkezdtem az angolt es járok külön németre , hogy ne vésszen el a tudás es vmit tanuljak is. ( az angolt 0-rol kezdte az egész osztály) na a külön németre mar 8-ba is jártam de akkor meg szívesen mentem. Mostanában meg sok a nyelvtan es a szó tanulás es elegem lett. (4x45p-t járok) es ig meg idom se sok marad haverokkal lenni... Tehát abba szeretnem hagyni a kulonnemetet, véleményeket illetve segítségeket várok h ezt h adagoljam be szüleimnek illetve tanárnak
2015. jan. 13. 22:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Sehogy ne hagyd abba. Itt vagyok 24 évesen, munkát keresek angol, spanyol felsőfokkal, de b.chatom, mert a legtöbb céghez NÉMET NYELVTUDÁS kell. Iszonyatosan meg fogod bánni, ha abbahagyod.
2015. jan. 13. 22:29
 2/9 anonim válasza:

Én ha a helyedben lennék a mostani tudásommal, inkább mondjuk lecsökkenteném a heti 4 alkalmat mondjuk 2-re. Ha már ennyi időt rááldoztál, ne hagyd veszni! Később 5-6 év múlva nagyon szerencsésnek fogod érezni magad, hogy nyelvekkel nem kell szenvedned.

Megértem, hogy soknak találod a heti 4 órát, kell a haverokkal is lenni, de inkább kompromisszummal állj elő szüleidnek és azzal talán ők is belátóbbak lesznek, engednek.

Tanárral pedig beszélj, hogy ne töményen a szavakat tanuljatok, hanem szövegeket olvassatok többet, változatosabb témákról beszélgessetek, játékos feladatokat(keresztrejtvény) hozzon. Hajrá!

2015. jan. 13. 22:30
 3/9 anonim válasza:
Figyelmesen,tapasztaltan,türelmesen.
2015. jan. 13. 22:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia! Egyébként igaza van az egyesnek. Én németet tanultam, és mindenki verte a nyálát az olaszával és spanyoljával, franciával, hogy azok milyen überfaxa nyelvek, a német meg mennyire gáz :D Most meg mindegyik sír, hogy mindenhová német nyelvtudás kell általában. Az az igazság, hogy itt Közép-Európában a német majdhogynem fontosabb mint az angol, de ha nem is fontosabb, legalább van olyan fontos! És nekem igazából semmi bajom vele, szerintem szép, tanulható és szerethető nyelv, nem tudom mások miért tartják olyan gáznak és csúnyának.

Szerintem se hagyd abba, max. csökkentsd az óraszámokat, mer ha abbahagyod, később nagyon megbánod! Megértem, hogy a haverokkal jobb lenni, és a korodnál fogva igazad is van, mert egy ilyen idős fiúnak nem minden a tanulás, hanem lógni is kell a haverokkal. De legyen benned egy kis felelősségérzet is, és lásd be, hogy manapság a nyelvtudás az kincs, olyan mint az arany, amit elásol a kertbe, és nem tudod, mikor jön majd jól, hogy van!

A helyedben egyébként, két év múlva, ha majd egyetemre mész, elmennék Erasmusra, vagyis fél évre egy külföldi egyetemre, lehetőleg német nyelvterületre. Ott az angolt és a németet is fejlesztheted, elég jó szintre felviheted.

2015. jan. 13. 22:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne hagyd abba semmiképp, nagyon fogod bánni. Sosem tudhatod, hogy mikor fog kelleni. 10 év múlva meg elbukod álmaid állását mert német nyelv az elvárás. Most kicsit rossz persze, hogy kevesebb a szabadidőd de ez nagy könnyebbség lesz majd. Plusz jól fog jönni nyelvvizsgához, hogy ha egyetemre akarnál menni ne diploma előtt szerencsétlenkedj vele. Esetleg annyi, hogy 4-5 helyett csak 3 alkalommal menj.
2015. jan. 13. 22:49
 6/9 anonim ***** válasza:
És még annyit mondanék, hogy most azért érzed tehernek a németet, mert nincs sikerélményed benne, csak azt látod, hogy magolnod kell végtelenül... Szerintem nézz német filmeket, német csatornákat, olvass képregényeket vagy lazább könyveket németül, és meglátod, hogy milyen sikerélményt ad! Én pl. a CSI Miami sorozatot néztem német szinkronnal, pár évadot és nagyon nagy sikerélményt adott, hogy sok mindent megértettem, és a sorozat is tök jó. Esetleg keress német barátot a neten és dumálj vele. Azt akarom ezekkel mondani, hogy egy nyelv tanulása nem kell, hogy csak unalmas magolásokból álljon, amik valójában megutáltatják a nyelvet. Ha használod ,és látod, mennyi mindent értesz, akkor sikerélményed lesz, és annál jobban megszereted, és ragaszkodni fogsz hozzá! De a lényeg, ha már ennyit szenvedtél vele, ne hagyd veszni a tudásod!
2015. jan. 13. 22:53
 7/9 A kérdező kommentje:
És mi lenne a véleményetek akkor,'ha ezeket a nyelveket fordítva tanultam volna es most az angolt akarnám abba hagyni?
2015. jan. 14. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Rakd le a nyelvvizsgát
2019. szept. 20. 21:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Elég lenne a heti

egy v. két óra

2019. szept. 20. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!