Hogyan hagyjam abba a különnémetet?
Én ha a helyedben lennék a mostani tudásommal, inkább mondjuk lecsökkenteném a heti 4 alkalmat mondjuk 2-re. Ha már ennyi időt rááldoztál, ne hagyd veszni! Később 5-6 év múlva nagyon szerencsésnek fogod érezni magad, hogy nyelvekkel nem kell szenvedned.
Megértem, hogy soknak találod a heti 4 órát, kell a haverokkal is lenni, de inkább kompromisszummal állj elő szüleidnek és azzal talán ők is belátóbbak lesznek, engednek.
Tanárral pedig beszélj, hogy ne töményen a szavakat tanuljatok, hanem szövegeket olvassatok többet, változatosabb témákról beszélgessetek, játékos feladatokat(keresztrejtvény) hozzon. Hajrá!
Szia! Egyébként igaza van az egyesnek. Én németet tanultam, és mindenki verte a nyálát az olaszával és spanyoljával, franciával, hogy azok milyen überfaxa nyelvek, a német meg mennyire gáz :D Most meg mindegyik sír, hogy mindenhová német nyelvtudás kell általában. Az az igazság, hogy itt Közép-Európában a német majdhogynem fontosabb mint az angol, de ha nem is fontosabb, legalább van olyan fontos! És nekem igazából semmi bajom vele, szerintem szép, tanulható és szerethető nyelv, nem tudom mások miért tartják olyan gáznak és csúnyának.
Szerintem se hagyd abba, max. csökkentsd az óraszámokat, mer ha abbahagyod, később nagyon megbánod! Megértem, hogy a haverokkal jobb lenni, és a korodnál fogva igazad is van, mert egy ilyen idős fiúnak nem minden a tanulás, hanem lógni is kell a haverokkal. De legyen benned egy kis felelősségérzet is, és lásd be, hogy manapság a nyelvtudás az kincs, olyan mint az arany, amit elásol a kertbe, és nem tudod, mikor jön majd jól, hogy van!
A helyedben egyébként, két év múlva, ha majd egyetemre mész, elmennék Erasmusra, vagyis fél évre egy külföldi egyetemre, lehetőleg német nyelvterületre. Ott az angolt és a németet is fejlesztheted, elég jó szintre felviheted.
Elég lenne a heti
egy v. két óra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!