Ki jár élelmiszermérnökire?
Hát az élelmiszermérnöki BSc nem valami jó szak, inkább a BME biomérnöki szak élelmiszeres szakirányát javasolnám.
Alapvetően mindkettőben sok a kémia, de a biomérnökin modernebb a képzés és hasznosabb új dolgokat lehet megtanulni, az élelmiszermérnöki inkább a mai (éppen futó) technológiákra megy rá és kissé minden elavult amit tanítanak.
Nem túl nehéz egyik sem, de persze tanulni azt kell.
Ha az élelmiszereknek inkább a biológiai vagy táplálkozási oldala érdekel, akkor viszont a SE Dietetika szakát és utána a Táplálkozástudomány MSc-t javaslom.
Ha pedig az élelmiszertermelés agrár vonatkozásai érdekelnének jobban akkor a SZIE MKK szakkínálatában kéne körülnézned.
Én élelmiszermérnökire járok Szegedre. A kémia és a biológia az első 2 félévben húzós. Utána műveletek (erős fizika) ami nagyon nehéz és három féléves. A többin könnyen lehet csúszni, ha tanulsz rendesen. Egyébként
Összességében elvégezhető és szerintem érdekes is. Elég gyakorlatorientált (hetente legalább 3x) és köpenybe, ami nagyon menő :) Jártok majd gyárakba, üzemekbe stb.
Komolyan három és fél év
az alapképzés ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!