Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehet-e személyazonosságot...

Lehet-e személyazonosságot igazolni diákigazolvánnyal (középiskolaival)?

Figyelt kérdés

Lejárt az útlevelem, és a nyelvvizsga amire jelentkeztem két azonosításra alkalmas fényképes igazolványt kér.

Ha a válasz nem, akkor mit vigyek magammal amit elfogadnak? Esetleg a lejárt útlevelet?

2010. febr. 5. 20:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem nem használható a személy azonosságod igazolására.

miért akarnál útlevelet vinni? nincs érvényes személyid? vagy jogsid?

2010. febr. 5. 20:13
 2/5 A kérdező kommentje:
de, csak két igazolványt kérnek:/ nincs jogsim.
2010. febr. 5. 20:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez nagyon különös, mert senkit nem lehet arra kötelezni, hogy legyen útlevele vagy tudjon vezetni. Más ilyen igazolvány viszont nincs. Melyik ez a nyelvvizsga? Nem biztos, hog jogszerűen járnak el, szerintem példátlan dolog két igazolványt kérni, minden hatóság beéri eggyel.
2010. febr. 5. 21:00
 4/5 anonim ***** válasza:
47%

Dehogynem, persze, hogy alkalmas, még a rendőr is elfogadja. Arcképes igazolvány, tehát alkalmas.

Itt megjegyzem, hogy amikor én nyelvvizsgáztam tavaly, nekem nem volt két igazolványom. Kérdezték, hogy ez sincs, az sincs, mondom nincs. Személyim volt és ennyi. Nem volt útelvelem, mert 10 éve lejárt, és nem utazom én olyan országba, ahova kellhet. Jogsim nincs. Diákom sem volt, mert távos gimibe jártam, és nem csináltattam diákot, mert kb. semmire nem jó. Nem tudtak a dologgal mit kezdeni, megmondtam, hogy kifizettem az árát a vizsgának, nehogy már azért ne vizsgázhassak, mert nincs egy - számomra - fölösleges igazolványom. Sehol nincs törvénybe iktatva, hogy két darab arcképes igazolvánnyal kell rendelkezni.

Viszont a diákigazolvány tökéletesen megfelel, hiszen a legtöbb nyelvvizsgázó diák is személyit + diákigazolványt visz magával. Mi mást vinne?

2010. febr. 5. 21:02
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, most kicsit megnyugodtam. a kérdéses nyelvvizsga a TELC, vasárnap megyek. és tényleg két igazolványt kérnek, kétszer megnéztem.
2010. febr. 5. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!