Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan készüljek fel az emelt...

Hogyan készüljek fel az emelt szintű földrajz érettségire?

Figyelt kérdés

A földrajz óránk annyiból áll, hogy az emeletesek a régebbi emelt érettségi feladatsorokat oldják órán míg a közepesek tételeket dolgoznak ki, nekem ezek a tételek megvannak, gondolom jó alap lesz emeltre (amikor van átfedés). Azoktól szeretnék választ kapni, akik (főként) földrajzból, vagy bármi más tárgyból emelt szintű érettségit tettek, vagy tesznek idén. Én is idén érettségizem. om.hu-ról leszedtem a követelményeket és ,hogy miket tartalmazhat a szóbeli emelt.

Legalább 70%-os kellene, hogy legyen. Úgy vettem észre, hogy nem sokkal nehezebb mint a közép ezért döntöttem úgy, hogy emeltezni fogok.

(Egyébként emelt 70%+ vagy közép 90%+ a sanszosabb?)

2010. febr. 4. 23:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 2007-ben mentem közép föcire, az 86% lett, 2008 októberében emg bevállaltam az emeltet és 82% lett. Nagyon meglepett, de szerintem semmivel sem nehezebb az emelt szint a középnél, csak itt nem használhatsz sehol

sem térképet.

És amúgy mi a pontos kérdésed?:D

2010. febr. 4. 23:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, a kérdést nem olvastam el, csak alatta a szöveget:D

Nekünk mozaikos könyvünk volt, én abból tanultam meg mindent. Az a vicc, hogy középszintre semmi hasznát nem vettem, emelten annál inkább. Ja, és a vaktérképes rész mindkét szintén ugyanabból áll.

2010. febr. 4. 23:45
 3/3 anonim ***** válasza:

írásbelire nagyon tudd a topográfiát, h ajól emlékszek le van írva az is az om honlapján hogy mik lehetnek. ahogy emlékszem, nem ara kíváncsiak emelten hogy tudod-e, hanem hogy a megtanltakat tudod-e használni. szóval hondolkodni is kell, nem csak tudni az anyagot. A nemzeti tankönyvkiadónak sokkal jobbak a tankönyvei, javaslom könyvtárból ved dki és fuss át rajtuk, vagy ami jó még, van egy feladatgyűjteménym ez az:

[link]

hasznos megcsinálni a feladatokat belőle.

szóbelire pedig próbáld átnézni a követelményekben leírtakat, ott is a gondolkodásra mennek ki főként.

ne izgulj, ha jól felkészülsz menni fog.

2010. febr. 5. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!