Ez egy torta, amit a franciák minden karácsonykor ugyanúgy esznek, mint a magyarok a bejglit.
Szó szerint karácsonyi fatörzset jelent, mert a piskótatészára kent külső csokoládé- vagy vajkrémnek rücskös, fakéreg-szerű formát adnak. A tetejére cukormázból vagy papírból hóembert, fenyőágat, Télapót, fűrészt esetleg egyéb téli szimbólumot tesznek.
Csinálják mindenféle töltelékkel, néha még fagylalttal is.Nagyon finom egyébként, de nekem egy kicsit túl édes... :D
Nézd meg itt:
Szia
Cuki vagy :D :D komolyan
Amugy a netröl szedtem a nevet csak fordító nem ugy forditja le.
Amugy éppen most csináltam csak más variációval.
3 tojás gőz felet kevertem mint állat :D :D 100g cuki 30g 22 % kakaó meg egy kicsi 85% csoki pfuu meg reszeltem bele narancs héjat :D :D
kihült 200 g vaj habosra kevertem
250 állati tejszint felvertem és még a krémhez adtam.
Életembe először csináltam ilyet de nagyon jó íze lett a krémnek.
Holnap megtöltötöm a piskotát.
Díszitem,zöld kókuszreszelékkel,marci gombával, meg apró virággal :D :D
jah
35 F vagyok
Miam-miam, ahogy a franciák mondják.
Nem vagyok különösebben édesszájú, de így leírva megkóstolnám! :)
Nem hiszem, hogy "cuki" lennék, de évtizedek óta Franciaországnam élek, és nyilván ebben az évben is lesz részem a bûche de Noëlben.
Megkérnélek, hogy küldj egy darabot kóstolónak a tiedből, de félek, hogy összetörik, mire ideér...
Egyébként látom, milyen hülyeséget adott ki a Google. Youle napló!
Ennek az égvilágon semmi értelme nincs!
Jó étvágyat, és kellemes ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!