Ha ilyen jegyeim lesznek ev vegen es az erettsegim is akkor van eselyem az ELTE-re?
Tori: 4
Matek: 2 :/ sajna ez nem lesz jobb...gyulolom
Magyar ir: 5
Nyelvtan: 4
Biosz (ebbol fogok erettsegizni) : 4
Angol : 5
Es angolbol elorehozottat irok azt hiszem az is dob a pontszamokon
ELTE-tók ra szeretnek jelentkezni ovodapedagogus szakra
Szerintetek?
2014ben 345 volt a ponthatár
ha lesz nyelvvizsgád, és mondjuk a bioszból bevállalsz egy emeltet, akkor van esélyed.
azt nézd, hogy matekből érettségizned is kell. a jegyeknél is alapból buksz 12 pontot , ha 11. és 12. végén kettes leszel.
azt tanácsolom, hogy 11. nyarán és 12. egész évben amikor van időd gyakorolj majd a matek érettségire.
én májusban fogom írni, és órán nem vagyok jó belőle, de itthoni gyakorlások miatt egyre jobban megy, van rutinom egyes témakörökben már.
szóval nem lehetetlen, de ha ez az 1 dolog van ami érdekel , akkor hozd ki magadból a maximumot!
mert 1-2 év alatt is sokat emelkedhetnek a pontok. sajnos egyre magasabb lesz, és nehezebb lesz a bekerülés..pl emelt érettségi kell majd meg nyelvvizsga mindenkinek.. most ezeket mondogatják, hogy be kéne vezetni
11 vagyok
azt kihagytam, hogy jelenleg as rendszer így működik:
100pont - 11. és 12.évvégi jegyek
100pont-érettségi átlag
100pont-választott érettségi(általában egyetem jelöli ki)
100pont-választott érettségi 2.
100pont-pluszpontok: emelt érettségi(50), nyelvvizsga(28),versenyek
ezeket azért írom, hogy lásd, nem csak a jegyeken múlik.
Jaaaj igen igen azt en is hallottam...hihetetlen.
A nyelv vizsgaval nem lenne bajom mert abbol emelt erettsegit teszek.Remelem egy negyes lesz belole es akkor megvan a nyelv vizsga :)
haha :D
2 napja volt matek vizsgám
ELTE másodéves óvodapedagógus szakos vagyok
viszont bioszból jó hogy fogsz érettségizni, mind a 6 félévben szükséged lesz rá!
Még emlékszem, mikor építkezésen nyári munkáztam és a melósok elfelejtettek derékszög lécet hozni, viszont valamivel ki kellett mérni a 90 fokot, úgyhogy Pitagorasz tétellel kalapáltak össze egy háromszöget..., gondolhatták volna az emberek, hogy hát egy melósnak minek a matek.
Na mindegy..., az élet jobb tanítómester nálam.
17. vagyok
ez volt a szóbeli tételsorom:
második félévben halmazok, most ez, februárban még nem tudom mit veszünk.
Amúgy a feltett kérdésedre válaszolva :D :
én magyar és angol duplázással mentem plusz nyelvvizsga az ugye 2x82 + 2x80 + 24(azthiszem 24 a nyelvvizsga)
Úgyhogy tuti mennie kell! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!