Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki írt/ír szakdolgozatot...

Aki írt/ír szakdolgozatot válaszolna erre?

Figyelt kérdés

1-2 kérdésem lenne:

1.,Hallottam hogy a dogáinkat átfuttatják egy programon/gépen amin kiderül hogy netről szedett kész munka-e vagy sem.

Az tény, hogy találtam egy hasonló olyan dolgozatot mint amilyet nekem kell írnom most, és elég sok mindent kiszedtem belőle. Felépítését is,sok gondolatot kimásoltam,mert magamtól sok ilyen nem jutott volna eszembe.De majd ezeket átfogalmazom,átgondolom,nem ugyanígy írnám vissza a dolgozatomban,hanem más sorrendbe írnám be,alakítgatnám stb.. de legalább van valami kiindulási pontom,és majd ezek után hátha jobban hozzátudok fűzni magamtól.Szóval ezek után úgye nem buknék le? Természetesen könyvekből is írok ki,lapokból,órai anyagokból.Keresek kutatok.

És ha egy meglévő szakdolgozatból vettem ki anyagot akkor azt az irodalom jegyzéknél fel kell tüntetnem? Vagy jobb inkább elsumákolni?

2., Nyáron volt gyakorlatom,akkor csak kitöltötték a papírt,és mondták hogy nem érnek rá velem gyakorlatoskodni,kifogások,stb..Szóval nagyívben tojnak rám, de pár papírt azért sikerült kicsalogatnom,amik az én kérdéseimre adnak választ a vállalatról. Azóta eltelt félév,úgy döntöttem nem kérek belőlük. Egyedül állok neki. Sikerülhet? Mondom van a cégről infóm az elég. Mellé majd valamit kitalálok,meg ott lesznek a könyvek, interneten is tudok nézni hasonló cégeket. Meg ott lesz az iskolai konzulensem is segítségként.

A későbbiekben milyen információkat kell adnom az iskolámnak a vállalati konzulensemről? Mert ha nem dolgoztam vele össze akkor nekem erről nincs adatom.

Csak a nyáron kitöltött papíron szerepel a neve,pozíciója.

Esetleg iskola ad egy újabb papírt hogy vigyem a céghez lepecsételtetni,hogy ők igazolják hogy segítettek a szakdoga megírásában?

Bocsi,hosszú lett, még soha nem csináltam ilyet. iskolától még semmi információt nem kaptunk. 8.-án kezdődik a suli. Előre is köszönöm.

(OKJ-s képzésre járok.)

20/F

2010. febr. 1. 23:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Az első kérdésedre tudok válaszolni. Én írtam szakdolit, igaz egyetemen, de szerintem a plágiumot OKJ-n is szigorúan vehetik és büntetik. Tényleg van olyan program, amivel kiszűrik, hogy "loptad-e" a szöveget valahonnan. Szerintem ne hazárdírozz, még szép, hogy írd bele az irodalom jegyzékbe. Nekünk az éppen jó pontnak számított, minél több könyv, cikk szerepelt itt.

A könyvet, amit használni akarsz, nyugisan használd fel, de lábjegyzetbe írd, hogy Vö.(vesd össze): és a könyv szerzőle, címe, kiadás éve, helye, stb.

Nálunk ez nem számított rossz pontnak, de ha rajtakaptak volna bármelyikünket is csaláson, kicsaptak volna.

2. kérdésedre sajnos nem tudom a választ, szerintem ezt Te érzed, hogy így is meg tudod-e írni.

Sok sikert a dolihoz!

2010. febr. 2. 00:01
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem olvastalak végig bocsi, mert álmos vagyok, de tuti nem veszik észre ha van benne összeollózás, tapasztalat :$
2010. febr. 2. 00:02
 3/16 A kérdező kommentje:

Néztem 1-2 másik szakdolgozatot,és csak a külső konzulensre való utalásnál annyit találtam,hogy: neve, beosztása-pozíciója, munkahely vagy cég neve, és a munkahely pontos címe.

Mert ezeket tudom. Remélem ennyi elég róla. :D

2010. febr. 2. 00:03
 4/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat. :)
2010. febr. 2. 00:04
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

Azt csodálom, hogy a magyar érettségin hogy tudtál egyáltalán átmenni. Ebben a posztodban 38 helyesírási és központozási hibát számoltam össze hirtelenjében. Ha a szakdolgozatod is ilyen lesz, ne várj érte dicséretet...

Mellesleg: a szakdolgozatnak pont az a lényege, hogy arról, amit megtanultál, önálló gondolataid legyenek, újat írj, a saját szemszögedből. Egyszerűen nem értem ezt az ollózgatást. Miért kell? Lusta vagy saját dogát írni, vagy bunkó vagy hozzá? Hogy lehet hogy annyi tanulás után nem ragad valakire annyi, hogy megírjon egy szakdolgozatot? Nem tudományos folyóiratba publikálsz, a doktori disszertációtól pedig még messze vagy.

Van egy téma, amit kiválasztasz szakdolgozatnak. Feltételezem, hogy érdekel, ha már egyszer tanulod. Ezután minden, a témával kapcsolatos irományt elolvasol. Nem kell bebiflázni semmit. Minél többet olvasol egy témáról, minél több szemszögből, annál nagyobb rálátásod lesz a dologra, és annál könnyebben születnek saját gondolataid, ami a tanulmányozás során felmerült. No, ezeket a felmerült, összegyűlt gondolatokat kell szavakba önteni, és persze némi formát adni neki. Ez a szakdolgozat.

Ha innen-onnan összeollózod, úgyis lebuksz, mert az osztályozó tanárnak úgyis fel fog tűnni, hogy minden bekezdésnek más a stílusa, nem egy ember írta. Még akkor is, ha felcsereberéled a szavakat, és minden szó helyére egy szinonimát írsz.

Az ilyeneket úgy vágnám ki, hogy a lába sem érné a földet! Szégyen, hogy ilyen értelmiségi rétegünk van. 270 szót leír 38 hibával! Skandalum.

Mennyé' inkább ekézni!

2010. febr. 2. 00:06
 6/16 anonim ***** válasza:

Első kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nem tudom, milyen profi a program. Azt tudom, hogy ellenőrzik vele a dogákat. Ha megbuksz, nagyon ciki.

Második kérdésedre a válasz általában: a céges konzulensnek alá kell írnia egy papírt, hogy a szakdolgozat beadásra alkalmas.

Én eddig 4 szakdogát írtam, az utolsónál már tényleg nem kellett nekem konzulens, de persze valakit meg kellett adni... Ő csak készen látta az anyagot és volt olyan jó fej, hogy aláírta... De erre nem vennék mérget a helyedben.

2010. febr. 2. 07:38
 7/16 A kérdező kommentje:

köszönöm az utolsónak is a segítséget. :)

00:06! képzeld négyes lett a magyar érettségim. Itt elnézést ha lett pár hibám, de láttam már ennél rosszabbat is ezen az oldalon. Különben is wordbe írnám a dolgozatomat és ott a lehetséges hibákra rögtön figyelmeztet piros aláhúzással,szóval nyugi,nem hibásan fogom beadni. :)

2010. febr. 2. 15:42
 8/16 anonim ***** válasza:

Hát én is hasonló helyzetben vagyok. Nem segítettek a cégnél. Én még nem tudom mi sül igy ki belőle. De úgy tudom nem kell a cégtől semmi. Csak a belső konzulensnek kell aláírnia.

Én is humbukolni fogok nagyokat, csak attól félek, ha élőben államvizsgán olyat kérdeznek, akkor bepánikolok, s bukom az egészet.

2010. febr. 4. 00:10
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

"képzeld négyes lett a magyar érettségim." – Nálam két ilyen hiba után 9. után is bukta lett volna. Ez a mondatod kapásból kisbetűvel kezdődik, ami szarvashiba például...

"Itt elnézést ha lett pár hibám," – Kétszáz-valahány leírt szóban 38-at nem neveznék párnak. Különben ez a mondatod is hibás, de találd ki te, hogy hol!

Váljék egészségedre a Word, de tudnod kell, hogy sokszor téved, nem is kicsit.

2010. febr. 4. 19:59
 10/16 anonim ***** válasza:
Szőrszálhasogató: betegesen részletekbe menő, irritálóan aprólékos, pontossághoz kicsinyesen, túlzón ragaszkodó.
2010. febr. 5. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!