Egy teljesen humán beállítottságú embernek mennyire nehéz elvégezni a pszichológia szakot?
Sziasztok!
Szóval, 18 éves lány vagyok és régóta érdekel a pszichológia, de aggaszt, hogy ez a szak amolyan átmenet a "humán és reál" szakok között. A biológia engem nem is különösebben érdekel, ellenben imádok pszichológiai témájú könyveket olvasni, emiatt nehezen mondanék le a szakról. A biológia, a matematika (statisztika) mennyire komoly kihívás? Tudom, hogy nem olyan, mint az orvosin, de tőlem abszolút távol állnak, és nagyon félek, hogy egyáltalán mi lenne ott velem.
Van valakinek tapasztalata vagy véleménye? Más humános hogyan boldogul(t)?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Igen, igazad van, vannak, akik képesek elmélyülni mindkettőben. :) Én sajnos nem vagyok ilyen, pedig tényleg örülnék neki. Kicsi korom óta szenvedek pl. a matekkal, fizikával, kémiával, mindeközben egész életemben kiemelkedően jó voltam a humán tárgyaknak tartottakból. Biztosan vannak, akiknél nincsenek ilyen szélsőségek, apukám is hasonló, időbe telt neki, mire megértette, hogy nem lustaság miatt kapok 1-2 tantárgyból mindig rossz jegyet, hanem mert kb. háromszor annyi időt és energiát fordítok rá, eredménytelenül.
Na, de a kérdésre örülnék, ha válaszolna valaki. :) Hogy mekkora hangsúlyt fektetnek a neurológiára, anatómiára, statisztikára a pszichológia szakon.
A statisztika elég alap, rengeteget kell majd vele önállóan foglalkoznod a műhelymunkák, szakdolgozatok kapcsán. VISZONT ezt ne képzeld el nagyon matekosan, sokkal inkább az a lényeg, hogy az alap dolgokat megjegyezd, a fogalmakkal tisztában legyél, és a számítógépes statisztikai programot használni tudd. Ehhez pedig nem kell matematika zseninek lenni.
Én másodéves vagyok ugyan, de eddig a maximum, amit önállóan matekoznom kellett, az IQ számolás volt egy zh feladatban (=szorzás, osztás, összeadás). Emiatt ne aggódj!
A biológia már más tészta. Elég fontos, sok biológia alapú tárgy van, és az önmagában nem nagy hátrány, ha keveset tanultál vagy nincs belőle emelted - viszont ha nem megy, akkor lesznek vele problémáid. A nagyon biológiás alapú tárgyakon kívül a pszichológia területeinek részletes tanulásakor is gyakran előjön a biosz, sokat várnak el, kell tudni. Ha be bírod vágni, akkor nem lesz gond, viszont ha nagyon nem vagy rá képes, akkor gond lesz.
Ha bármi egyéb kérdésed van, írj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!