Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen maximális magasságba...

Milyen maximális magasságba emelkedett léghajóval és siklóernyővel az ember?

Figyelt kérdés

Sűrgős lenne. A neten körül néztem, de semmi használható. :(

Előre is köszönöm! :)

2010. febr. 1. 17:14
 1/4 anonim válasza:

Hát őszintén megmondva a léghajókról nem sok mindent tudok, főleg ilyen tekintetben. Szerintem nem repülhettek (relatíve) olyan magasan, ha volt hermetikus kabinja is, mert az oxigénhiány miatt a motorok 5-6ezer méter körül nem működnek hatékonyan.

Ballonnal jó magasra mehetnek, a földi légkör tetejének környékére is. Viszont ez nemvolt kérdés. xD

A siklóernyőről: ideális feltételek között (nem MO-n) akár 5-6 ezer méteren is lehet a felhőalap (addig lehet emelkedni) persze 4ezer méter fölött az embernek már nagyon hiányzik az oxigén, szóval fontos az oxigénpalack. Vannak kirívó esetek is, például pár éve egy német pilóta nőt beszívott egy zivatarfelhő, és olyan jó 10ezer méterre vitte. Persze kihűlt, lelassult a lélegzete, hibernálódott, ez mentette meg az életét. Aztán visszasüllyedt, és szerencsésen, néhány kisebb fagyási sérüléssel megúszta, ami azért nem rossz.

Hát nem mondom hogy sürgősen kaptál választ, de azért remélem segít.

2010. márc. 22. 20:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. márc. 25. 17:46
 3/4 anonim válasza:

léghajóról semmit sem tudok, de siklóernyővel a legmagasabban járt eddig Ewa Wisnierska a sztratoszférában 10 kilóméter magasan, de ez azért törntént, mert ausztráliában, miközben versenyre edzett, felszippantotta egy Cumulonimbus(zivatarfelhő)

A cumulonimbus emelő-szívóereje akkora hogy ha belekavarodsz, akkor elérheted akár a 90m/s emelkedési sebességet is.

2012. márc. 20. 22:57
 4/4 anonim válasza:

Azt elfelejtettem, hogy Ewa Wisnierska a német pilótanő :D

az előttem válaszoló jól írta ;)

2012. márc. 20. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!