Egyetemen jegyzeteléshez laptop?
Figyelt kérdés
Világ életemben csúnyán írtam, és habár az írásomat azért el lehet olvasni, a kézzel írt jegyzeteim átláthatatlanok, igazi kihívás belőlük tanulni.
A kérdésem az lenne, hogy mit szólnak az egyetemen, ha valaki laptoppal jegyzetel? Van tanár, aki szól érte? Vagy más hátránya amire nem is gondolnék? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
A válaszokat előre is köszönöm!
2014. dec. 10. 18:27
1/5 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy sok tanárt zavar. Viszont sokkal egyszerűbb kézzel jegyzetelni. Főleg ha ábrák is vannak, vagy nyilazgatások. Plusz általában gyorsabb is a kézírás, hacsak nem vagy kifejezetten gépíró. Meg persze egy kicsit körülményes lehet a laptop. Főleg, hogy ha sok órád van, hiszen az aku nem biztos, hogy végig bírja.
2/5 anonim válasza:
Ráadásul a többieknek idegesítő lehet a folyamatos kattogás.
3/5 anonim válasza:
Szerintem ezt szak válogatja. Ugyanis pl informatikai szakokon alap, de máshova nem igazán szoktak bevinni. Nálunk nagyon ritkán visznek be, tanárokat egyáltalán nem zavarja. Ahogy már írták, ábrák készítése sokkal nehezebb és időigényesebb, lemaradsz a jegyzetelésben.
4/5 anonim válasza:
Nálunk (ELTE-TáTK, nemzetközi tanulmányok) szinte minden második emberke (én is :D) laptopot használ. Sokkal egyszerűbb, és sokkal gyorsabb, arról meg ne is beszéljünk, hogy egy-egy előadáson kézzel írva akár 8-9 oldal is lehet egy anyag, aminek a végére kb. leszakadtak az ujjaim mindig, és nem is volt már erőm a végére leírni mindent. Senki nem fog érte szólni, ez már nem a "dedó".
5/5 anonim válasza:
nálunk amikor épp bejártam előadásokra, kb az első hetekben, akkor sokan használtak laptopot. de meglepő részük egyáltalán nem jegyzetelésre, hanem minden másra :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!