Netbook egyetemre?
A netbook egy rakás szar, kicsi is és agyf**zt fog mindenki kapni tőled, ha azon pötyörészel órán.
Vegyél egy rendes laptopot inkább, jegyzetelni meg kiválóan jó a füzet.
Sokáig én is ilyen kicsi notebook-ot akartam, de úgy voltam vele, hogyha már beruházok egyre, akkor legyen "nagy" és ne fájduljon meg a fejem tőle fél óra hasznáalt után. :)
Én egyébként ritkán viszem be az egyetemre, csak ha kiselőadást tartok, inkább könyvtárazáshoz szoktam használni. Jegyzetelni nem szeretek rajta, nekem jobb, ha kézzel írom le a dolgokat. Egyébként tényleg nem mindegy, hogy milyen egyetemre akarsz menni, mert ahol ábrákat kell rajzolgatni, értelemszerűen nem használható.
Ez nagyban függ attól, hogy milyen jellegűek a tanulmányaid. Én humán jellegű területen tanulok, nálunk 10-ből 2 olyan tárgy van, amibe célszerűbb füzetbe jegyzetelni (szakmai nyelv, statisztika), a többire meg én laptopot használok. Gyorsan tudok vakon gépelni, nekem sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, mint füzetbe vagy lapokra írni. Tanulni is könnyebb, mert csak kinyomtatom a jegyzeteket és ott van a kezemben és nem kell bogarászni. Ha valaki lemarad, tudok neki segíteni akár órán, akár később elküldöm neki. Persze az sem utolsó szempont, hogy a förtelmes és unalmas órákon (pl. filozófia), lehet filmet nézni. Péntek reggel mindig beültem középre, többiek körém, előtte eldöntöttük, ki milyen filmet nézne, leszedtem felirattal és azt néztük.
Hátránya is van azért a géphasználatnak. Nyilván vinni kell magaddal és egy idő után fárasztó lehet, meg a töltést is meg kell oldani. Nálunk minden teremben van több konnektor, így a fél órás szünetben fel lehet rakni, aki akarja.
Arányait tekintve 10-ből 5 használ nálunk laptopot vagy tabletet jegyzetelésre.
Nálunk senki nem jegyzetel note/netbookon. Egyrészt gyorsabb kézzel, főleg ha rajzolni is kell, másrészt szerintem idegesítő, ha vki melletted veri a klaviatúrát. A tanárnak sem lehet vmi jó, hogy csak a gépek hátulját látja...
De ennek ellenére nekem spec. netbookom van, mert az asztali gépem tönkrement, valami meg kell. Simán elfér egy normál női táskában, nem nehéz, sokkal tovább bírja töltés nélkül, mint egy notebook.
Én tökre szeretem, és az sem zavar, hogy kicsi a kijelzője. Már megszoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!