Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek jelentkezzek...

Szerintetek jelentkezzek hegesztőképzésre, úgyhogy soha életemben nem hegesztettem még?

Figyelt kérdés
Fúró,flex se nagyon van a kezemben, de attól még érdekelhet
2014. dec. 10. 11:42
 1/6 anonim válasza:
elvileg azért mész oda, hogy megtanítsanak, persze aki már amőgy is csinálta, annak könnyebb te meg lehetsz izzadni fogsz vele. Viszont egy tanács. Nagyon nézz utána a képzéseknek, mert sok helyen annyira költséghatékonyak akarnak lenni, hogy nem adnak gázpalackot a hegesztéshez, és úgy kerülsz ki suliból hogy szinte sose hegesztettél csak benyelték az államtól az utánad járó pénzt! Légy résen ne cseszenek át. Utána pedig érdemes olyan helyre menni ahol adnak minősítést, azzal eltudsz menni külföldre.
2014. dec. 10. 11:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze, mejd ott megtanitjak! Kulfoldon jol megfizetik!
2014. dec. 10. 11:47
 3/6 anonim válasza:
Plusz 1-2 dolog, könyen lehet olyan helyen dolgozol, ahol cak papíron jó a szellőzés, szilikózist kaphatsz hosszú évek alatt, nyáron pokoli szar munka, zárt aluminiumtetős helység alatt 50 fok simán lehet, és megégeted párszor magad. De külföldön jól fizet. Én am nem vagyok heggesztő, présgépkezelő voltam, csak ahol dolgoztam volt egy csomó hegesztő is, én a jobb fizujuk ellenére se csináltam volna önként szívesen azt a melót.
2014. dec. 10. 11:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Ja, az iskolákat nagyon nézd meg, mert a többség kókler és simán a kezedbe tolnak egy papírt.

Bár nem hegesztőnek tanulok, de több ismerősöm is van akik különféle szakmunkákat szereztek, de élesben egyikük sem tudna még egy fűszálat sem keresztbe tenni az adott szakmában. Az iskolák sok esetben normális gyakornoki helyet sem tudnak biztosítani, önmagától pedig egy diák nagyon nehezen tud szerezni, mert a cégek nem szívesen pepecselnek a betanítással.

Sajnos a többi oktatási formához hasonlóan a szakoktatás is nagyon rossz helyzetben van már évek óta. Rengeteg helyen elavult technológia van, képzelten, inkompetens tanárok stb.

2014. dec. 10. 12:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Tesom elvegezte, mert nagyon erdekelte es mert kulfodon akart vele elhelyezkedni. A kepzes kozben es utan ingyen vegzett el itthon mindenfele melot, csakhogy gyakorlatot szerezzen, majd Hollandiaban helyezkedett el es harom evig szinte csak vegetalt, annyira sokat dolgozott, alig koltott valamire, sporolt ezerrel, hogy osszeszedje heggesztessel azt a penzt amire szuksege volt, hogy tanulhasson egy harmadik szakmat, ami nagyon draga. O megcsinalta :) De o annyira imadott heggeszteni, h mondo szabadidejeben is ezt csinalta es folyamatosan kepezte magat. o Budapesten vegzett 3 eve. Semmi nem lehetetlen!!!
2014. dec. 10. 14:06
 6/6 goaus ***** válasza:
Meg lehet csinálni simán, sok gyakorlás kérdése. Annyit tennék hozzá, külföldön a jó hegesztőket fizetik meg, mert hegesztő az mostmár van rendesen, csak az igazán jó van kevés.:)
2014. dec. 11. 09:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!