Hová fordulhat a szülő ha úgy érzi, hogy általános iskolás gyereke igazságtalanul kapott egyest?
Mindenki megkapja élete első egyesét valamikor. Sőt igazságtalan dolgok is történnek mindenkivel. És ilyen esetben a nagybetűs életben 10-ből minimum 5-ször nm rohan sehova jogorvoslatért, mert nincs rá lehetősége vagy nem éri meg, hanem lenyeli. És ezt is meg kell tanulni az életben. A család meg arra való, hogy ilyen esetben lelkileg támogasson.
Attól függetlenül leírhatnád, hogy mi történt, ha már a kérdésedet ideírtad. Egyébként jogsérelem esetén az ember nem a felső hatáságokkal kezdi, hanem azzal, aki részéről őt a sérelem érte.
Azzal kezdtük. Nyilván bementünk és beszéltünk az igazgatónővel. Nem vezetett eredményre. Ezért a kérdés.
Igen, tudom, hogy mindig van első egyes, nincs is ezzel bajom, ha a gyerekem nem tanult és megkapja érte az egyesét akkor így járt, ez a rendszer. Itt viszont nem erről van szó.
Megkerestem a területileg illetékes tankerületi vezetőt egyébként. Még nem kaptam választ szabadság miatt, de ha mást nem, legalább azt meg fogja mondani mit tehetek.
A gyerekem meg az igazgatót. Velem együtt.
Végülis beszéltünk a tankerületi illetékessel, hát még őt is sikerült meglepni. Írásban tehetünk panaszt, ők akkor hivatalból írásbeli állásfoglalásra szólítják fel az igazgatót, és kivizsgálják történt-e szabálysértés, ám ahogy mondod, a jegyet nem töröltethetik akkor sem, ha történt.
Még nem döntöttünk mit teszünk.
Nyeljétek le, mert különben teljes mértékben megmérgeződik a gyerek ottléte és el kell onnan mennie, mert úgy fognak ránézni, mint a véres rongyra. Jóval nagyobb kárt tudnak neki okozni, mint egy darab évközi egyes.
Még mindig kiváncsi vagyok, hogy mire kapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!