Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Meddig kell jelentkezni az...

Meddig kell jelentkezni az idei (május-június) érettségire?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, h elsőévbes egyetemista vagyok, de már szakirányt kell választanunk és én a tanárit fogom választani( biológia-angol szakos szeretnék lenni), most biológia szakra járok és angol szakra csak úgy mehetek szept.-től, ha angolból emelt szintű érettségit teszek. Valaki esetleg tudja h Debrecenben ezt hol lehet intézni és milyen "plusz" papír kell hozzá? Előre is nagyon köszönöm!:)
2010. jan. 30. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Jelentkezni érettségire február 15ig kell.
2010. jan. 30. 17:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem is elmondták február 15-ig kell jelentkezni a vizsgára. Nem minden iskolában szerveznek emelt szintű érettségiket, én pl kisvárosi vagyok, nálunk úgy szokott alakulni, hogy minden tárgyból máshol emeltszintűztetnek. Keress fel egy helyi közép iskolát minél előbb, vagy esetleg neten is próbálkozhatsz (sajna nem tudom hol, esetleg om), és nagyon hamar szerezz be egy érettségire való jelentkezési lapot (az adott intézményből). Elképzelhető hogy pár ezer ft-odba is kerül majd.
2010. jan. 30. 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:
ahogy írták, febr 15. viszont nem tudom, melyik egyetemre jársz, de én az ELTE-vel e-maileztem fél éven keresztül, mert én meg kémia-angol tanár szeretnék lenni (kémia alapszakkal), és ott nekem azt mondták, h nem kell semmi angolból, csak egy sima érettségi. és már első évben kell vmi angol dolgokra járnom, amik még nem számítanak sehová, de 2 félév után vizsgáznom kell, és akkor vehetem fel hivatalosan is az angolt 2. évtől. szóval ha te is az ELTE-re jársz, akkor valamelyikünk félre lett tájékoztatva. ha biztos vagy benne, hogy igazad van, akkor kérlek írj, mert én még csak 12-es vagyok, és akkor nekem is emelt angol kell majd:S
2010. jan. 30. 20:40
 4/5 anonim ***** válasza:

tegnap, 20:40-es vagyok. nekem ezt mondták:

"Az angol minorhoz nem kell semmi előzetes (nyelvvizsga stb.), hanem az első félév során is, és a második félév során is el kell végezni 3-3 tárgyat (kollokvium), amelyekből összesen 4 angol nyelvű. Ezen angol nyelvű kurzusok sikeres teljesítése (és túljelentkezés esetén átlaga) dönti el, ki került be angol minorra (eddig mindenki bekerült). Ha mindezt csak másodéven kezdi, akkor egy évvel biztosan túlfut, mert az előfeltételek miatt nem lehet 6 félévnél kevesebb időre összezsúfolni az angolos tárgyakat. Amikor megcsinálta mind az 50 kreditnyi kurzust, mindössze annyi történik, hogy megteremtette annak a feltételét, hogy tanári MA-ra menjen (hiszen ott 2 szak kell). De semmi "végzettség" nem kerül a BA diplomájába.

Az első félévben végzendő tárgyak: BBN-FLI-101 Az irodalomtudomány alapjai (magyarul), BBN-FLN-101 A nyelvtudomány alapjai (magyarul), BBN-AME-121 Angolszász politikai kultúra (angolul); második félév: BBN-ANG-141 Hangtani alapozó (angolul), BBN-ANG-151 Mondattani alapozó (angolul), BBN-ANG-211 A középkor és a reneszánsz angol irodalma (angolul). Mindezt megtalálja a honlapunkon: seas3.elte.hu.

Remélem, mindenre válaszoltam.

Üdvözlettel,

Dr. Borbély Judit"

2010. jan. 31. 12:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én Debrecenbe járok egyetemre, nem tudom itt is úgy van e, mint az ELTÉN.Ha viszont igen,akkor az első éves angolról már lecsúsztam...nekünk nem mondtak igazából ezzel kapcsolatban semmit, szerintetek honnan szerezhetek megbízható információkat?

2010. febr. 1. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!