Valakinek közületek volt már olyan problémája, h 3x-os tantágyfelvétele miatt a hallgatói jogviszonyát meg akarták szüntetni? Mit lehet ez ellen tenni? Milyen esély van arra, h a HAJOB elfogadja a kérelmet, h 4x-re is felvegyem a tárgyat?
Figyelt kérdés
2010. jan. 30. 09:50
1/6 anonim válasza:
Ez nem kívánságműsor. Miért pont Te lennél a kivétel? A szabály az szabály. Mégis mi az a tantárgy, amit harmadszorra sem lehet teljesíteni?
2/6 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele,h nem kívánságműsor...Azért írtam, ide, h ha vki tud vmilyen megoldást erre,szólhatna, nem pedig azért, h leírják azt, amit eddig is tudtam. Ha van vkinek használható ötlete, az írjon, az ilyenek pedig inkább lépjenek tovább, mint te(egyébként pedig nem ismered az életemet,nem vagyok egy link vki, ha azt gondoltad volna). Köszi!
2010. jan. 31. 16:33
3/6 A kérdező kommentje:
Szóval az egyik bnőm pestre jár egy kereskedelmi suliba,levelezőre és ő ötödszörre vett fel egy tárgyat, mire sikerült neki, nem azért, m baj van az agyával, hanem, m munka mellett tanul és az nem uaz, mintha a tanuláson kívül mással nem kéne foglalkoznod. Ő írt egy kérelmet a dékánnak azt hiszem és engedélyezték neki 4x-re, h felvegye és még most is ott tanul, és még akkor se sikerült neki és még felvette egyszer, mire sikerült. Annyit kellett tennie, h írt egy kérelmet, meg befizetett 3000 ft eljárási díjat. Ez egy kicsit megnyugtatott, csak az a baj, h nálunk elvileg nem így menneka dolgok, legalábbis a T.O. vezető azt mondta, h írhatok kérelmet, amit elutasítanak, aztán írhatok a HAJOB-nak és 99% az esély arra h elutasítják azt is. Aztán mondta, h febr. 15 újrafelvételizhetek és a tárgyaimat beszámítják és szeptembertől folytathatom ott, ahol abbahagytam. Na most én úgy tudom, h ezek után előről kéne kezdenem, azt pedig egyáltalán nem szeretném, de az alapján amit mondott akkor folytathatnám onnan ahonnan abbahagytam??? Tehát egy fél évet csúsznék és kész? Ezt se szerettem volna, de úgy tűnik ez lenne a legjobb,ami összejöhet. Tehát szerintetek?
2010. jan. 31. 16:40
4/6 anonim válasza:
igazából leírtad az összes variációt amit ez ügyben tehetnél. Minden iskolában mások a szabályok e téren. De félév csúszás még kibirható , persze az ember szeretne hamar végezni...a lényeg h ne add fel ! A másik nem lehet beszélni személyesen azzal a tanárral h miért nem enged át? Mert ha látja h érdeklődsz a tantárgya iránt akkor megjegyez =) olykor kevés ha megtanulod az anyagot önmenedzselés is kell, persze ez attól is függ h milyen a suli légköre , milyenek a tanárok . Légy erőszakos , ne hagyd magad lekoptatni semmilyen szinten . Remélem megoldódik a helyzeted !
5/6 anonim válasza:
A mi sulinkba úgy van,h 1 vizsgaidőszak alatt 3x vehető fel vizsgának a tárgy,és még 2 vizsgaidőszak alatt lehet ugyanígy felvenni,ha akkor se sikerül,akkor átrakják költségtérítésbe. A helyedbe én újrakezdeném ha elutasítják a kérelmedet.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, h írtatok, na ezért tettem fel itt kérdést, az ilyen válaszok miatt! Közben érdeklődtem tovább a saját sulimban, m végülis ott kell kérdeznem mindent, m minden suli más. Egyébként az a vicc, h a tárgyamra kaptam osztályzatot, igaz csak kettest, csakhogy nem irattam be az indexembe, m a tanár elment gyesre és ezt akkor tudtam meg, mikor kerestem volna a vizsgaidőszak alatt...Ekkor első éves voltam, azt hittem ha a Neptunba be van írva a jegyem és látják, h más tárgyakból az összes jegyem be van iratva az indexembe is, akkor csak nem lesz belőle baj. De persze miután egyeztették az indexet és a Neptunt törölték a tárgyamat. Ezt egyébként nem értem, mivel a leckekönyvben hamisítani is szokták az aláírásokat, de a Neptunba nem tudok belenyúlni, legalább az lenne a mérvadó, de hát ez a szabály...csak elég fura nekem, mind arról szól, h hogy lehet még jobban lehúzni az embert. A tanárral pedig beszéltem elküldött a P***ába, nem vagyok az a típus, aki könnyen feladja, de ezen látszott, h nincs értelme tovább próbálkoznom nála sajnos. Végül annyi volt, h írtam a dékánnak egy kérelmet,feladtam postán, h hamarabb hozzá kerüljön, hátha elfogadja, ha nem akkor újrafelvételizek és kreditbeszámítással a tantárgyaimat elfogadják majd és akkor szeptembertől folytatom és befejezem azt az egy félévemet, addig pedig megcsinálom a szakdogámat, és ha már lesz időm nekiesek még egy nyelvvizsgának, így nem megy el feleslegesen az idő sem. Ennyit tudok, azért írtam le, hátha vkinek segít, aki hasonló cipőben jár, mint most én.
2010. febr. 2. 22:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!