Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nézik le az emberek a...

Miért nézik le az emberek a mérnököket?

Figyelt kérdés
2014. nov. 22. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Lenézik???
2014. nov. 22. 20:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, pl bölcsész ismerőseim szerint bárki eltudna végezni egy mérnöki egyetemet.
2014. nov. 22. 20:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mások szerint meg egy bölcsész szakot tudna bárki elvégezni, ráadásul nincs is sok értelme :)

Minden szakra szoktak rosszakat mondani.

2014. nov. 22. 20:41
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

Bárki el tud végezni bármilyen egyetemet.

Viszont mérnöki diplomával nem wécépucolónak veszik fel a embert, mint a bölcsészeket.

2014. nov. 22. 20:44
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Többynire mindenki lenézi azt, aki másmilyen területen tanul, mint ő. Tény és való, én pl. nem jósolok nagy jövőt a bölcsész karosoknak, de engem meg a proginfós/mérnökös ismerőseim szeakálnak, mert GTK-s vagyok. De bölcsészt is hallottam már szakbarbárnak hívni valakit aki vegyészmérnök.

Nem sértésnek, de többnyire pont a mérnöki/műszaki pályán tanulók néznek le mindenki mást. Ritkább az, hogy egy bölcsést szól le egy mérnököt. A legtöbb mérnöknek azért van nagy arca(persze vannak kivételek), mert hogy ők mennyit fognak majd keresni, meg mennyire nehéz amit tanulnak, míg mindenki más minimálbérért tanul valami hú de könnyűt. Szerintem ez nagyon beállítottságfüggő, kinek mi a nehéz, meg mennyire fog jól keresni, mert mennyire ért a szakmájához.

2014. nov. 23. 00:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem nézik le. Ez a mérnök-bölcsész csata örök dolog, legalábbis annál a pár embernél, akiknek attól boldog a lelkük, hogy ezt erőltetik. Nyilván vannak jó mérnökök, jó bölcsészek, alkalmatlan mérnökök, és alkalmatlan bölcsészek, ahogyan mindenhol. Sosem értettem, mire fel ez az acsarkodás. Én nem nézem le a mérnököket, a műszaki egyetem rohadt nehéz, aki rá van kényszerítve, biztos elvégzi valahogy, de ez nem jelenti azt, hogy lenézett szakma. Sajnos én is azt látom, hogy a mások lenézése inkább "mérnök-jellegzetesség". Hangsúlyozom, annak az öt mérnöknek a százból, akik még mindig nem nőttek ki a dedóból, és arra élveznek, hogy a másik végletre fújolnak.
2014. nov. 23. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:

"Bárki el tud végezni bármilyen egyetemet.

Viszont mérnöki diplomával nem wécépucolónak veszik fel a embert, mint a bölcsészeket."

általánosítás ismét. de persze vhol mélyen belül te is tudod, h baromságokat írtál, és hogy rengeteg bölcsésznek van normális munkája. talán mások fikázása helyett elgondolkodhatnál azon, h mitől vagy ennyire frusztrált.

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.

egyetértek veled. én is azt látom, h nagyrészt a mérnökök fröcsögnek állandóan. amit tényleg nem értek, ugyanis aki pszichésen rendben van, kiegyensúlyozott, az nem szid másokat és saját magával foglalkozik. én tényleg arra tudok gondolni, h vmiért a reál szakosok egy része kisebbrendűségi komplexussal küzd. egyrészt rengeteg mérnök nem épp jóképű, másrészt meg valljuk be, h igazából a kutyát nem érdekli az ő tudásuk ( persze a munkáltatókat kivéve). arra célzok, h ha elmegyünk egy társaságba, akkor filmekről, zenéről, történelemről ,művészetekről beszélgetünk, a mérnökök tudását még az általános műveltség részének sem tekintik. sztem ez végtelenül frusztrálhatja őket, ezért esnek neki állandóan a bölcsészeknek.

"De bölcsészt is hallottam már szakbarbárnak hívni valakit aki vegyészmérnök. "

azért valljuk be, h rengeteg mérnök vagy reál szakot végzett ember tényleg szakbarbár és EQ-juk is elég alacsony. ellenpéldát is láttam már, de inkább az a jellemző rájuk, h a szakterületükön kívül nem sok mindenhez tudnak hozzászólni.

"Szerintem ez nagyon beállítottságfüggő, kinek mi a nehéz, meg mennyire fog jól keresni, mert mennyire ért a szakmájához."

ez a lényeg. nagyrészt adottság kérdése, h az embernek mi nehéz. találkoztam már olyan matektanárral, akit úgy rúgdostak át történelemből és irodalomból, mert egyszerűen semmit nem tud megjegyezni. neki egy bölcsész szak lett volna nagyon nehéz.

a kérdésre válaszolva: a normális mérnököket nem nézik le, csak a beképzelt, kisebbrendűségi komplexusos mérnököt, aki köpköd mindenre, aki nem mérnök, és a történelmet meg művészeteket hasztalan dolgoknak tartja.

2015. márc. 8. 10:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Apukám mérnök, egy cég vezetője. Ő sokat panaszkodik, hogy ilyen használhatatlan tudású mérnökök végeznek manapság.
2015. máj. 17. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!