Ha a matek írásbelim 23%-os lett, megbuktam, a szóbelin hány százalékot kell elérnem?
Miért nem kérdezed meg a tanárodat? Erre szerintem nincs egységes törvényi rendelet úgy, mint az érettségire.
Nálunk a matematikaszigorlat úgy van, hogy az írásbeli és szóbeli részén is el kell érned 40%-ot, ha az írásbeli nem sikerül, akkor megbuksz, és szóbelire már nem is mehetsz.
Az tiszta sor, és például egyetemen is van olyan, ahol a szigorlatnak nincs szóbeli része, vagy 50 százalékot kell elérni a két részen külön-külön.
Nem csak osztály ahhoz, hogy válaszolni tudjunk.
A legjobb, ha megkérdezed a tanárodat. Lehet, hogy azt mondja, már megbuktál, és lehet, hogy azt mondja, 30%-kal még átmehetsz. Gyakorlatilag csak rajta múlik, mi sajnos nem tudjuk, hogy hogyan értékel.
(És nem, azt sem tudjuk, hogy igazságos-e vagy sem, mert nem tudjuk milyen anyagot adott le, és hogy mit kér számon, hogyan értékel, hacsak nem linkeled be az összes tanuló jegyzetét, és az összes dolgozatot kijavítva.)
:// Értem, köszi a választ, azt hittem, hogy ez jogszabályba van foglalva...
Am. írásbelin azt hiszem 25%-tól volt kettes.
Ha szóbelin is, akkor szóbelin 26%-ot kell elérnem, ahhoz, hogy biztosan meglegyen a kettes (úgy tudom az írásbelit és a szóbelit átlagolják)?
Az úgy van, hogy ha szóbelizned kell, ott 50 pont a maximum.
Ezt összevonják az írásbeli max. 100 pontjával.
Na most ebből a 150 pontból kell 25%-ot elérned, ami 37,5 pont. Vagyis ÖSSZESEN 38 pontod kell legyen a ketteshez.
Eszerint, ha 23 pontod volt, akkor 15-öt kell szerezned a szóbelin. Ez pedig 30%-a az 50-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!