Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha az orvosira szeretnék...

Ha az orvosira szeretnék menni, és a választottam ugye a kémia biológia, akkor csak az egyikből kell vinni az év végi jegyemet és az érettségi százalékot pedig mindkettőből? Vagy mindkettőből viszem az év végi jegyem?

Figyelt kérdés

2014. nov. 9. 15:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Az év végi jegyet lehet az egyikből vagy mindkettőből is, sőt olyan természettudományos tárgyból is amiből nem is érettségizel. Én pl. szintén bioszból és kémiából érettségiztem, de az év végi jegyet fizikából vittem, mert azt utolsó évben már nem tanultam és 10-11-edikben ötösöm volt, a másik kettőből meg még nem lehetett tudni a 12. év végi jegyet.

Az érettségi százalék az érettségi pontba mindkettőből beleszámít, a tanulmányi pontba csak a jobbik.

2014. nov. 9. 15:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Nézz utána a pontszámításnak, mert a kérdésedből látszik hogy nem igazán érted.

Természetesen mindkét tárgy felvételi tárgy! Mindét eredmény számít. Az év végi eredmények pedig matek, magyar,töri, nyelv, egy term tud. tárgy is számítanak. Vagy ha neked úgy előnyösebb akkor duplázós pontszámításnál a két felvétel tárgyad érettségi eredménye (százalékos eredménye) duplázva.

2014. nov. 9. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!