Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanulás vagy munka, esetleg...

Tanulás vagy munka, esetleg üljek meg a helyemen és várjak?

Figyelt kérdés
Abba a hibába estem, hogy amelyik szakra jelentkeztem nem indult el, ill. más helyeken már nem csatlakozhattam. Kérdésem az lenne, hogy menjek el egy OKJ-s eladó/boltvezető tanfolyamra (ezzel a későbbiekben bárhol, bármikor elhelyezkedhetek és 4-4,5 hónapot vesz igénybe) vagy pedig álljak munkába? Esetleg még a munkaügyi központon keresztül várjak, hátha indul valamilyen tanfolyam, már ha ilyen porul jártam. Amennyiben az eladó szakot választom elesek az állami támogatástól, melyet az első szakmára biztosítanak.

2014. nov. 13. 07:17
 1/4 anonim ***** válasza:

"Amennyiben az eladó szakot választom elesek az állami támogatástól, melyet az első szakmára biztosítanak."

Akár munkaügyi kp-n keresztül akár fizetős tanfolyamon végzed attól, még megmarad a lehetőséged az ingyenes szakmaszerzésre.

Bármikor tanulhatsz ingyenesen szakmát. Annyi a korlátozás, hogy az állam egy szakma megszerzést támogatja nem tanfolyamon hanem iskolarendszerű képzésben.

Szóval nem az első hanem egy szakma jár ingyenesen!

21 éves korig nappalin, 21 után estin tudsz szakmát szerezni.

2014. nov. 13. 08:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm; ill. melyik lenne a legkézenfekvőbb megoldás (melyik lehetőséget válasszam)?
2014. nov. 13. 16:51
 3/4 anonim ***** válasza:

1.Helyedben keresztfélévvel jelentkeznék, ha van valamilyen szak ami érdekel egyetemen. De februárban mindenféleképpen beadnám a jelentkezésemet.

2. Ha nem találsz megfelelő egyetemi képzést akkor keresztféléves okj iskolarendszerű képzést néznék magamnak, valami normális szakmát (egyetemre ekkor is jelentkeznék, és párhuzamosan csinálnám a kettőt)

3. Munkaügyi kp. nem igazán fog beiskolázni, meg az ilyen rövid tanfolyamok nem sokat érnek.

4. Munkát nem vállalnék, csak esetleg most átmenetit ha találsz.

2014. nov. 13. 18:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm !
2014. nov. 17. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!