Ki vagyok égve már a tanulástól, mivel tudnám még motiválni magam?
Helló.
Szögezzük le előre, 24 múltam, a hátam mögött egy színötös érettségivel, egy alapszakos diplomával, amit állami támogatásos szakon végeztem, szóval nem egy vergődő tini vagyok.
A probléma az, hogy a munkámhoz szükséges lenne elvégeznem egy OKJ tanfolyamot, ami azért nem épp egy sétagalopp, de egyszerűen képtelen vagyok már húzamosabb időt a tananyag fölött görnyedni és készülni és tanulni rá, nem bírom mivel motiválni magam
Hiába fizetem saját zsebből, hiába kell a munkához, hiába az utolsó 3 vizsga és letudhatnám a francba, egyszerűen nem megy. Alapvetően szeretek tanulni, mikor én döntöm el, mikor és mennyit foglalkozom vele és nincs rajtam nyomás. A munkahelyen rengeteg mindent már most összeszedtem, mint szakmai háttértudás, elég összetett és relatíve még változatos is, de ez a vizsgákhoz még nyilván nem elég.
Mit tegyek még? :S Szégyellem már magam is miatta, de akkor se vagyok képes úgy igazán nekiülni :(
Nem tudom, hogy milyen tantárgyakról van szó, de mondjuk próbáld ki, hogy nem "nekiülsz", hanem először csak olvasgatod, hogy legyen egy általános fogalmad az egészről, aztán egyre részletesebben haladj, ameddig bírod. Egy vizsgán már az is jó kezdésnek ha van egy vázlat a fejedben, ezért fontos a nagy vonalakkal kezdeni, mert ők adják a keretet.
Sok sikert szeretnék neked kívánni, nagyon dícséretes, hogy ennyi év tanulás után is képes vagy "nekiülni", mert tudod, hogy meglesz a gyümölcse!:)
Köszi első. Számviteli területről van szó (könyvelés), amihez tudom, hogy nagyon kell a háttértudás, de már nincs lelkierőm nekiülni. Sokkal könnyebben megjegyzem úgy a dolgokat, mikor bent megkérdezem, elmondják szépen 3 mondatban, amit tudni kell róla és kész.
Valahogy nagyon rá kelll vegyem magam, de képtelen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!