Érdemes még egyáltalán egyetemre járni?
Hát én teljesen ki vagyok akadva! Maximalizmusomhoz híven utánanéztem az általam érdekelt szakoknak és bármelyiket néztem ( fórumokon,itt gyakin,emberektől szerzett infók alapján) mind le lett hurrogva.
Pénzügyszámvitel: túl sokan vannak,túl matekos,unalmas,nem lesz munkám ha lesz jó fizu vár
Gyógyszerészet: szánalmas,a gyógyszeriparnak hamarosan annyi,csak pénztárosok egy patikában
Orvosi: ki az a hülye,aki 6 évet akar tanulni? Túl nehéz,nem lesz életed,nincs fizetés és egyáltalán miért nem végzel könnyebb szakot?
Pszichológia: munkanélküliség,idióták a tanulók,lenézett szak,túlképzés
Biológia szak: nem lesz munkád és a férjed fog eltartani
Orvosi képalkotó: béna laboráns ha már a sote-ra akarsz menni hogy-hogy nem orvos?
gyógytornász: erről is hallottam hideget-meleget: van aki szerint lehet vele keresni,valaki szerint meg 80ezer/hó
gyógypedagógia: ugyanaz ,mint a gyógytornász
Ne tanulj anglisztikán/bölcsészeten mert nins munkád,az egészségügy romokban,jogászat tele,pénzügy tele, mérnök alig teljesít valaki nagy bukási arány, az építészet romokban, IT-t tanulj aztán menj ki külföldre,ne tanulj semmit,hülye vagy hogy egyáltalán érdekel valami,fontos a pénz/nem fontos
ELegem van,ezek zakatolnaka fejemben,most mit csináljak? Már ténylegg butának is érzem magam,meg szerencsétlennek! Szeretnék valami tudományosabb munkát végezni,normális fizetéssel nem vágyok milliókra,de tudom milyen a szegénység és elég belőle,szívesen kutatnék és tanítanék egyetemen akár,de ugye ehhez le kell valamit tenni az asztalra. Most mi legyen?
Nem írtad le, mi az, ami leginkább érdekel ezek közül? Mert nagyon sok ágazatot írtál le. Én a lista elejéből (gyógypedagógiáig bezárólag) a egyértelműen gyógyszerészetet választanám. Ha egy idő után tudnál saját patikát nyitni, a magad ura lennél, nem lenne főnököd, és hosszú távon ennél nincs nagyobb előny!!! Egészségügyi területet semmiképpen sem választanék, bár azzal nem értek egyet, hogy a gyógytornász éhen hal, egy valóban jó gyógytornász sokat tud keresni (és még az a legönállóbb). A számvitel engem untatna, de tényleg "életbiztosítás", azzal mindig lesz munkád.
Én ott "rontottam el" a pályaválasztást, hogy azt, amit eredetileg tanultam, nem lehet önállóan, csak nagy gépezet részeként csinálni, ezért végül váltottam, és a második végzettségemmel saját vállalkozást indítottam.
Nem kell szentírásnak venni azt itt leírtakat. Én is olvastam már olyat itt,hogy valaki büfészaknak nevezte az egyik mérnök szakot...
Amiket felsoroltál szerintem teljesen jók, ne hagyd magad elbizonytalanítani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!