Lehetséges hogy külföldön színészként dolgozhassak? Bővebben lent.
Nos egy nem mindennapi kérdésem lenne felétek,az az álmom hogy sikeres színésznő lehessek külföldön, Osvárt Andrea példájára.
Azért nem hazai pályát választanék mert nem ez a célom..itthon hogy úgy fogalmazzak nem olyan könnyű vinni valamire, kiharcolni az elismerést stb..
Szeretnék minden véleményt meghallgatni hideget meleget ugyanis tisztában szeretnék lenni a lehetőségekkel.
Debreceni vagyok,jelenleg 14éves most fogok felvételizni gimnáziumba,szerintem a nyelvtudást kellene előtérbe helyezzem épp ezért a Dienes gimnáziumra gondoltam 4+1 éves angol nyelvi előkészítővel,emelett ugye tanulnaám a németet is.
Azért nem egy művészi iskolában gondolkodom mivel színi tanodával pótolnám a művészi iskolák képzését legalábbis,annak egy részét.
Néhány kérdésem lenne eme témában:
-Hány éves egy színészeti egyetem?
-Mennyibe kerül a színi tanoda havonta illetve,milyen egyéb kiadásokkal jár?
-Debrecenben milyen színi tanodákat ismertek?
-Melyik országba lenne ajánlott kimenni ezzel a céllal?
A válaszaitokat előre is nagyon köszönöm bármilyen vélemény tanács vagy válasz bármelyik feltett kérdésre rengeteget segítene,mégegyszer hálás lennék minden válaszért!
14/L
Magyarországon egy ápolónő keres 100-120-150ezer forintot.
Míg külföldön ugyanezzel a szakmával és nyelvtudással akár a 400-450ezer forintot is kereshet,sőt keres is.
De természetesen ez csak egy példa az anyagi különbségekre,tehát remélem nem kell ragozzam miért éri meg jobban bármit külfdön dolgozni.
Apukám testvérei szinte mind külföldön élnek ,ebből is árad a tapasztat hogy itthon nem érdemes dolgozni.
Viszont én nem rajtuk szeretnék keresztűl szeretnék majd érvényesűlni,pedig megtehetném hogy ha le diplomáztam kiköltözök Írországba,Németországba Romániába vagy Ausztráliába.
Ezek az országok ahol élnek rokonaim, de nincs tervben hogy rajtuk keresztül kezdjem el ezt az egészet.
Remélem érted mostmára hogy mi miért lenne.
Köszönöm válaszod,szép napot!
Tehát már az anyagiakért megéri kint dolgozni.
Elismerés...az elismerésnek vannak szintjei fokozatai,míg magyarországon elismert egy színész pl a barátok köztből vagy bármilyen filmből sorozatból addig külföldön ha bekerülszegy filmbe főszereppel vagy novellával máris ezerszer többen nézik és többe is nézik mert a külföldiek sokkkal többen vannak színészek de ott ezreknek is vaaaan lehetőség a kiemelkedésre míg itthon vegyük pl Dobó Katát esetleg rajta kívül van még egy pár elismerés de semmi több.
Nem lenézem Magyarországot de ez van,ez az igazság itt az ember nem sűrűn alkot maradandót , és ráadásként megsem fizetik.
Ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!