Szerintetek ez gáz? Csak azért járok egyetemre, hogy dolgozhassak.
Másodéves vagyok, az első évben nagyon szerettem a sulit, de nem sikerült egy fontos vizsgám év végén, ami nagy pofon volt, mert év közben jók voltak a jegyeim. Így meg csúszok egy évet (államin vagyok amúgy). Közben anyagilag is durván lecsúsztunk, néha 1 teljes napig nem eszem, félni kell, mikor kapcsolnak le valamit, foszlik a cipőm, már nem vehetek balzsamot a sampon mellé, mindig aggódom, időben tudok-e bérletet venni és egyebek. Mielőtt beiratkoztam volna egyetemre, munkanélküli voltam, akárhány helyre jelentkeztem, senki nem írt vissza, csak a leginkorrektebbek. Mára ott tartok, hogy csak gond az egyetem, nem tudok rá koncentrálni, meg már nem is érdekel igazán, inkább dolgozni akarok, hogy alapvető dolgokra legyen pénzem. Azért nem iratkozom ki, hogy legyen jogosultságom diákmunkára, mert tanulói jogviszony nélkül szerintem nem találnék munkát.
Az a tervem, hogy 2015 októberéig (addig van ugye jogviszonyom) nagyon sokat dolgozom, de azt az évet már passzívra teszem, hogy ne fogyjanak a féléveim. Addig nyelvtanfolyamra gyűjtök, meg egy okj képzésre, meg arra, hogy tudjak törleszteni az államnak az elpazarolt tandíjamat. Esetleg lenne még pontom egy-két államis levelezős szakra, de még átgondolom, mi lenne az, amihez kedvem is lenne.
Szerintetek butaságot csinálok? Igazából más lehetőséget nem nagyon látok...
Nézd a felvett hallgatók fele csúszik valamilyen tárgyból, nem gond ez és mellette tudsz dolgozni is. Sztm ne hagyd ott az egyetemet kivéve ha valami nagyon kamu szak, amivel nem lehet elhelyezkedni.
Most gondolj bele, azt mondod sehova nem hívtak be, most diákmunkán leszel és utána mi lesz??? Az OKJ-t hagyd és meló mellett fejezd be az egyetemet. Csak így van lehetőséged kitőrni a mélyszegénységből. Amit most csinálnál csak tűzoltás és semmi haszna. Nem azért dolgozunk és járunk egyetemre, hogy meg tudjuk venni a balzsamot vagy a bérletet, hanem azért, hogy megalapozzuk a jövőnket. Távlatokba gondolkozz.
Én is melóztam suli mellett, mert anyuék gázban voltak. :) Nem eszik olyan forrón a kását.
Amúgy ha egy fontosabb tárgy nem sikerül, senkit nem érdekel,addig fel tudsz venni más tárgyakat és amint meghirdetik újra felveszed és megcsinálod. Nem nagy kaland.
Írtam, hogy már nem érdekel a szak. Olyan tárgy volt, amire ráépült másik 4 is, a maradék tárgy pedig, amit fel tudtam venni, mint idegennyelven van. Nyelvszakos vagyok amúgy. Nem tudok tehát haladni a nyelvtanulással, de a többi tárgyamból már kukkot nem értek, nyelvtanilag előrébb járnak, mint az én tudásom. Több idő kellene rá, de már nincsen.
Amúgy meg de, azért dolgozunk, hogy alapdolgaink meglegyenek, nem csak a balzsamot írtam, hanem a kaját is. Na mindegy.
Azért kösz.
Na ezzel csak annyi a marha nagy probléma, hogy ha passzív féléven vagy, akkor elvileg nem részesülhetsz diákkedvezményekben, nem számítasz diáknak, nem kapsz hallgatói jogviszony igazolást, innentől kezdve pedig alapjaiban fuccsolt be a diákmelós terved. (Nálunk legalábbis így van)
Mik a hosszútávú terveid? Csak arról beszélsz, hogy a következő 1-2 évben mi lesz, de utána? Levelezőre is elő kell teremteni a pénzt (igen nagy %-uk fizetős), amellé sem jár minden esetben diákigazolvány. Nem diákmelózhatsz örökké, márpedig ha ezen felül nem találnál munkát, akkor nem tűnik túl ésszerűnek az eszmefuttatásod.
Ha csak gond az egyetem, akkor hagyd ott. Próbálj meg más irányba indulni, máshogy boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!