Milyen esetben kellene fizetnem?
Idén kezdtem az egyetemet,levelező szakon vagyok,de hogy őszinte legyek vannak kételyeim hogy jól választottam-e szakot.Állami ösztöndíjasra vettek fel,alá írtam a szerződést is.Gondolom,nyilván csak úgy nem hagyhatom ott az egyetemet,mondván hogy nem tetszik.
ha ne adj Isten megbuknék,akkor is kell fizetnem?Vagy milyen más esetekben kell?
Egyenlőre még nem tervezem ott hagyni az egyetemet, persze :) Az első félév végét mindenképp meg akarom várni,aztán lehet jobban fog tetszeni,csak kiváncsi vagyok.
De csak úgy otthagyhatod ha nem tetszik. Ha soha többet feléjük se mész nem fog keresni senki. Első félév (osztatlan szakon első év)türelmi idő a hallgatói nyilatkozat szempontjából, azaz semmilyen jogkövetkezménye nincs ha otthagyod az egyetemet.
Második félévtől(ha osztatlanra jársz harmadik félévtől)már más a helyzet. A addig elhasznált félévek árának 50%-át vissza kell fizetni, bár még ekkor is lehet külön kérvényezni azt hogy ledolgozod itthon az elhasznált állami félévet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!