Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kell tandíjat fizetnem az...

Kell tandíjat fizetnem az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Eredetileg államilag finanszírozott szakon tanulok, de most küldtek egy fizetési felszólítást 130.000Ft-ról, mely az aktuális félév tandíja. A jogcíme képzési időn túli költségtérítés. Ez a 9. félévem. Mikor februárban beiratkoztam senki sem említette, hogy max 8 félévet fizet az állam.

Ha mégis jogos a követelés, akkor dönthetek-e úgy, hogy kiíratkozom (hiszen a beíratkozás már megtörtént) és nem fizetem be az összeget? Vagy mivel már beíratkoztam, köteles vagyok fizetni?

Köszönöm a segítséget!

2009. ápr. 8. 19:44
 1/2 anonim ***** válasza:

"Mikor februárban beiratkoztam senki sem említette, hogy max 8 félévet fizet az állam."

- Miért, mit mondtak, mennyit fizet? Annak ott kellett lennie a papíron, amit aláírtál beiratkozáskor.

Egyébként szerintem utólag törölhetnek, ha nem fizetsz.

2009. ápr. 8. 19:54
 2/2 anonim ***** válasza:

kiiratkozhatsz és nem kell befizetned. ( gondolom a vizsgaidőszakig tartó időpontig)

Akkor elveszik a féléved, és az egész minden.

Szerintem tanácsosabb lenne befejezni , mivel úgy tűnik a végén jársz.

Most gondolom nincs rá pénzed, akkor ne menj be vizsgákra, így azt írják a tárgyhoz hogy nem teljesítetted, nem jelentél meg, és a következő félévben vegyél fel diákhitelt, vagy gyűjtsd nyáron, és akkor , illetve utána teljesítsd.

Vagy csinálj annyi passzív félévet ( halassz) amig nincs meg a pénz.

2009. ápr. 8. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!