Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Felvételi: emelt szintű...

Felvételi: emelt szintű érettségi helyett C1-es nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Felsőoktatási intézményt szeretnék váltani, és oda vagy-vagy alapon érettségi követelmény egy emelt szintű érettségi egy közép mellé. Számomra az emelt szintű angol lenne a legideálisabb, de én már rendelkeztem egy angol felsőfokú nyelvvizsgával, ezért korábban csak középszinten érettségiztem belőle. (a felvis tantárgypárom közép matek és emelt informatika volt, és az egyetlen emelt érettségim az infó volt, azt meg nem fogadják el az amúgy kommunikáció központú szakon, amire menni akarok)

Meg lehet oldani valahogy, hogy a felsőfokú nyelvvizsgám számítson bele a felvibe az emelt angol helyett, hogy ne kelljen szintemelőzni angolból? Le lehet ezt zsírozni valahogy az intézménnyel, ahova menni akarok? Eléggé logikus lenne, főleg, hogy a C1-es vizsga jóval az emelt érettségi fölött van.. totál fölösleges lenne emiatt angol szintemelőznöm...

Köszi!

2014. okt. 20. 18:08
 1/5 A kérdező kommentje:
*az intézményváltás alatt azt értem, hogy a februári keresztféléves képzésre jelentkeznék normál felvételi eljárásban
2014. okt. 20. 18:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet megoldani, nem lehet zsírozni.
2014. okt. 20. 19:07
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
A C1-edért kapsz 40 pluszpontot, és ennyi.
2014. okt. 20. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha kötelező az angol emelt szint, akkor nem kap. A felvételit rendeletek szabályozzák, nem az intézmények. A nyelvvizsgát nem köznevelési intézményben szerezted, nem olyan módon szabályozott körülmények között, mint az érettségi. Ezért az eredmény nem számítható be érettségi pontszámként. Amit buksz rajta, az a vizsgadíj, a 25 ezer forint. A tudásod megvan.
2014. okt. 20. 19:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. okt. 26. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!