Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek vissza kellene...

Szerintetek vissza kellene hozni divatba azt, hogy a tanár verje a diákot?

Figyelt kérdés
Ma már egyre szemtelenebbek a diákok a tanárokkal, nincs tekintélyük a gyerekeknél. Mit kellene tenne annak érdekében, hogy a fiatalok újra felnézzenek a tanárokra. Az, hogy megengedjünk a gyerekeknek mindent az jó, vagy a régi, esetleg létezik köztes megoldás. És ha igen, mi az?
2010. jan. 24. 12:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Gondolod, hogy én vagyok az egyedüli, aki tanárnak készül és visszafogottabb, félénkebb, halkszavú. Egyáltalán nem, sok férfikolléga volt olyan, aki hasonló hozzám, meg persze érzékenyebb lányok, és mégis sikerült a tanítási gyakorlatuk. Bár van bennem félelem, de azt gondolom, hogy valahogy túl kell élni.
2010. jan. 24. 12:56
 12/17 A kérdező kommentje:

Kedves 12:55-ös válaszoló!

Sajnos tényleg ma már más a gyerekekhez, neveléshez való hozzáállás. Az összes metodológiát tanító tanár szerint alkalmazkodni kell a gyerekekhez, és minden szituációhoz. A tanításról, nevelésről alkotott régi nézetek ma már megváltoztak. Egyre gyerekközpontúbb lett a tanítás. Most meg fogtok sokan lepődni, de a módszertanosok szerint a gyerekek a feladatokon keresztül tanulnak, és az sokkal jobban megmarad bennük, mint ha a tanár kiáll és elmondja, amit tud. A tanárnak az a feladata, hogy mukafolyamatokat szervezzen, koordinálja a gyerekeket, és ne beszéljen sokat. Legyenek feladatok, szituációk, érdekes csoportmunkák, a tanár feladata, hogy ezeket megszervezze. Sajnos itt tartunk, én ezzel mélységesen nem értek egyet, a régi módszerek elkötelezett híve vagyok. Vélemények?

2010. jan. 24. 13:24
 13/17 anonim ***** válasza:
Ez a túlzott feladatközpontúság azt hiszem talán a fiatalabb diákoknak megfelelő, akik még szétunnának és nem bírnának végigülni egy szövegelős "előadást". Azonban már gimnáziumban siműn lehetne amolyan előadásszerűségeket tartani. Egyetértek veled.
2010. jan. 24. 13:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Hát ezek azért főként csak a reformpedagógiákra jellemzők, a frontális oktatás azért megmaradt a hagyományos iskolákban!
2010. jan. 24. 15:09
 15/17 anonim ***** válasza:

én most 8.os vagyok..nekem van olyan tanárom akinél megsem merünk mukkanni..pedig nem ordibált velünk meg semmi..a matek tanáromnál is viszonylag rendben vagyunk..bár néhány srácot nem éppen érdekel h óra van,ők dumálnak..

de vannak olyan tanáraim akinél csoda hogy ha csendben vagyunk,mert minnél jobban ordít velünk,annál hangosabbak vagyunk,és már azérse maradunk csendbe

milyen alapon üthetne meg egy tanár egy gyereket? és milyen alapon üthet meg egy gyerek vagy a családja egy tanárt?????

okéoké,van olyan tanárom amelyik ha felpofozna engem tőlem kapná a következőt..:)

lehet hogy hülye felfogás...de szerintem egy kölcsönös tiszteletnek meg kéne lennie..vagy minek..ha a tanár nem tisztel engem,a semmiért órákon porig aláz akkor én hogy tiszteljem őt?(az elmult pár hónapba volt szerencsém végighalgatni ahogy engem szid)..

egyetlen egy tanárom van akit bármikor agyonütnék szivesen és nem is sajnálnám..bocsánat,okom van rá:)

nem akartam senkit bántani,ez saját szemszög..és bocsi a helyesírásomért,de kicsit sietek :)

13/L

2010. jan. 24. 17:13
 16/17 anonim válasza:
Mi joga lenne egy tanárnak, h megüsse a gyereket?Ha engem ütnének az fix, h én visszaadom (: az elöttem sólónak igaza van.Énse alázom meg ő mi alapon tehetné meg velem...(: PáÁ
2011. máj. 14. 14:23
 17/17 anonim válasza:
Ha mondjuk a matek tanárom meg akarna ütni az a gond, hogy vissza kézből akkorát bsznék vissza, hogy aznap már nem fog tanítani valszeg. 18/F
2021. jan. 30. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!