Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek vissza kellene...

Szerintetek vissza kellene hozni divatba azt, hogy a tanár verje a diákot?

Figyelt kérdés
Ma már egyre szemtelenebbek a diákok a tanárokkal, nincs tekintélyük a gyerekeknél. Mit kellene tenne annak érdekében, hogy a fiatalok újra felnézzenek a tanárokra. Az, hogy megengedjünk a gyerekeknek mindent az jó, vagy a régi, esetleg létezik köztes megoldás. És ha igen, mi az?
2010. jan. 24. 12:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%

Nincs tekintélyük?

Nálunk volt egy katonai tanár, történelmet tanított. Ő tudott fegyelmet tartani, mindenki fosott tőle. Egyáltalán nem vert senkit, csak ha rendetlenkedtél, akkor porig alázott az osztály előtt... Ő tudott fegyelmet tartani fenyítés nélkül.

Itt elsősorban a tanárokkal van a baj. A legtöbben egyszerűen hülyék, nem elég hogy a legtöbben tanítani sem tudnak, de a fegyelemhez abszolút nem értenek.

Azokat a cigányokat, akik verik a tanárokat szerintem ne osszuk le egy lappal a többi gyerekkel...

2010. jan. 24. 12:25
 2/17 anonim ***** válasza:
71%
Te csak azt tiszteled, aki ver téged? Egyáltalán nem kellene ilyesmit "bevezetni". A gyerektől kéne bizonyos jogokat megvonni, mert már túl sok van nekik belőle, és mindent megtehetnek. De az erőszak a lehető legrosszabb dolog, ami csak létezik, és mindegy, hogy a tanár veri a diákot vagy fordítva.
2010. jan. 24. 12:31
 3/17 anonim ***** válasza:
71%
nem.nem segítene.sőt.
2010. jan. 24. 12:32
 4/17 anonim ***** válasza:
75%
Most kicsit off: 20 15-16 ül bent egy teremben, a tanár aki még csak most teszi le a vizsgáit 21-22 évesen mit kezdjen velük? Néhány lánynak annyi idős a pasija!(Sajnos...)
2010. jan. 24. 12:39
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, szóval 20, 15-16 éves ül bent a teremben...
2010. jan. 24. 12:39
 6/17 anonim ***** válasza:

nehez kerdes...abban igazad van, hogy nincs meg a diakokban a tisztelet, sem a tanar fele, sem egy idosebb diaktarsa fele.gimnazista vagyok, jelenleg vegzos, de neha felek a 14-15 eves diakoktol. nagyon agresszivek es szemtelenek. szerencsere, az en korosztalyom( vagy talan csak a kozosseg, ahova tartozom?) meg nem ilyen.

de erre nem a veres lenne a megfelelo megoldas, mert a szulo felhaborodottan verne ugyanugy a tanart...mint ahogyan most is teszik,csak akkor indokuk lenne.

a fegyelmezesben viszont, ha ez igy folytatodik radikalis valtozas kell.szigorubb tanarok, ill. szigorubb szabalyok.

nevelni kell a gyereket, nem palcaval, de nem is ilyen szabadon, ahogyan most.es igenis, a gyerek megerdemel egy-ket pofont.egesz eletemben, 2-3 pofont, ha kaptam, de mindegyiket okkal...megerdemeltem, es nem kovettem el tobbet azt, amivel kivaltottam.nem lettem agyonverve, de ezek szuksegesek voltak akkor. engem igy neveltek, nem is lettem elkenyesztetve, tisztelem a felnotteket(legyen akar tanar, akar nem)

tehat, meg kell talani azt az arany kozeputat.

18/L( mellesleg, tanari palyara keszulok)

2010. jan. 24. 12:42
 7/17 A kérdező kommentje:
Sokan félreértelmeztek engem. Szerintem sem kellene visszaállítani azt, hogy a tanár verje a diákot, ez rossz hatással van a lelki életükre. Viszont a mai helyzet sem jó. Az meg, hogy nem tudnak fegyelmet tartani néhányan lehet, de a tanítás ne arról szóljon már, hogy fegyelmezünk, hanem oktassunk. Én idén fogok kimenni először tanítási gyakorlatra, és tudom magamról azt, hogy nem olyan alkat vagyok, aki szeret másokkal keménykedni, soha nem szoktam felemelni a hangom, inkább a csenedesebb típus vagyok, de ettől még tudok értékeket átadni, és egy tanárnak ez a feladata. Másrészt remélem, hogy ahol tanítok majd a református vagy evangélikus gimnáziumban ott tisztelni fognak engem, én elvárnám ezt egy vallásos gimnáziumtól.
2010. jan. 24. 12:47
 8/17 anonim ***** válasza:
Ha csendesebb vagy, akkor téged szét fognak szedni. Erre készülj fel...
2010. jan. 24. 12:49
 9/17 anonim ***** válasza:
Nekünk volt gimiben egy "csendesebb" tanárunk. 1 évig bírta... Egyébként a fegyelem megtatínását otthon kellene elkezdni, a szülők se tisztelik már a tanárokat, ez a legnagyobb probléma! Már más a mentalitás, mint a régi időben volt, ma nem arra nevelik a gyereket, hogy engedelemes, becsületes legyen, hanem arra, hogy "sikeres" legyen és "önmegvalósító". Szerintem ezek a nézetek rosszak, az egész pedagógiához meg... az egész "gyerekekhez való hozzáállás" és ehhez kapcsolódó filozófia meg emberkép a hibás. Ezt egyébként az EU hozta be. Hát kár volt. Hogyom is a francba a pedagógusi pályát, ez szerintem nem fog megváltozni már.
2010. jan. 24. 12:55
 10/17 anonim ***** válasza:
*Hagyom
2010. jan. 24. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!