Van olyan érdekesség, amire máig emlékszel az iskolai tananyagból? Amit nagyon izgalmasnak, vagy elgondolkodtanak találtál?
Kezdem én.
Magyar: Petőfi felesége, Szendrey Júlia nagy feminista volt, levágatta a haját is rövidre, amit persze Sanyi egyáltalán nem nézett jó szemmel. (elég egy forradalmár a családban)
Kémia: a grafit és a gyémánt rokon anyagok (nem nagy szám, de annak idején elég hihetetlennek tűnt)
Petőfi utálta a bort.
Arany János nem tudott angolul megszólalni ellenben írni kitűnően tudott.
- A lacikonyhát Ulászlóról nevezték el.
- Egyszerre nem "működik" a két orrlyukunk. :)
- A grafit és gyémánt...amit előttem is írtak.
- A bluetooth egy X. századi angol királyról kapta a nevét.
Volt, volt nem is egy :)
Pl mikor a töri könyvembe ez volt egy lecke utolsó mondata "...több 10ezer ember PUSZTULT el." Nem tudom, az én gondolatomban általában meghalni szoktak az emberek, jó hogy nem döglöttek meg vagy valami hasonló volt odaírva.
Ja és szintén töri, amúgy is imádtam mindig Sissi legendáját, szépségét stb, de mikor Andrássy grófot a töri tanárunk úgy nevezte, hogy "A szép akasztott", azóta bele vagyok zúgva ebbe az Andrássyba. Tudtam, hogy fess fiatalembernek számított akkoriban, de egy ilyen becenevet ki kell érdemelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!