Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A szívemre hallgassak, vagy...

A szívemre hallgassak, vagy az eszemre?

Figyelt kérdés
Jövőre kezdem az egyetemet, és nem tudom hogy melyikre hallgassak. A szívem azt mondja hogy újságírást tanuljak, szeretném csinálni, ha sikerülne riporter állást találni, még egy viszonylag szabad munka is lenne, ám tudom hogy jó, Nemzetközileg elismert lapnál, televíziós társaságnál nehéz munkát találni. A másik oldalon ott a ráció, eszerint BA-t azaz Business Administrationt tanulnék, nagyon jó, versenyképes munka, jó egyetemről, jó eredménnyel bármely nagy cégnél lenne esélyem. A fizetés kiemelkedő, és az előre lépést is számba lehet venni. Ezért született ez a kérdés...
2014. okt. 1. 23:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem azért hallgass a szívedre, mert akkor azt fogod tanulni, amihez nagyobb kedved van. Ha valami olyasmit kezdesz el, amihez nincs kedved, akkor lehet, hogy nem fogsz tudni eléggé koncentrálni a tanulásra, és beletörik a bicskád. Persze ha úgy érzed képes vagy koncentrálni, és sokat tanulni, lehet azt is, hogy megcsinálod először azt, amelyikkel biztosan lesz munkád, és sok pénzt keresel, és utána megcsinálod a másikat is. Remélem segítettem.
2014. okt. 2. 00:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Először szerintem is azt tanuld, amihez van elég motivációd, érdekel, szereted és el tudod képzelni benne magad. Aztán ha az meg van, akkor jöhet a B verzió mondjuk levelezőn, munka mellett. Ezzel bebiztosítod magad és bármelyik területen elhelyezkedhetsz. :)
2014. okt. 2. 02:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon hasznosak voltak a válaszok számomra. :)
2014. okt. 2. 02:13
 4/6 anonim ***** válasza:
A szivedre-en nem azt tanultam amit szerettem volna,es a mai napig banom.
2014. okt. 2. 03:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Nincs lehetőséged, újra megpróbálni?
2014. okt. 2. 03:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Most vagyok elsőéves egyetemista. Ezt szerettem volna tanulni mindig is, amit most tanulok. El kell, hogy mondjam, elképesztően unalmas néhány tantárgy\anyagrész annak ellenére is, hogy érdekel a dolog. Motiváció nélkul elég nehéz olyat tanulni, amit nem annyira szeret az ember.
2014. okt. 2. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!