Valaki jó fizikából? (hőtan)
Figyelt kérdés
a feladat így szól:
a.) A főzéshez sokan használnak olajat. Hogyan változik melegítés közben az olaj sűrűsége? Miért?
b.) Hogyan és miért változik a forró olaj sűrűsége a lehűlés során?
c.) Befőzéskor forró paradicsomlével színültig töltöttük az üvegeket. Milyen változást ismerhettünk meg ehhez az állapothoz képest, ha az üvegek már a hűvös éléskamra polcain sorakoznak? Miért?
Előre is köszönöm!
2014. szept. 30. 16:00
1/1 Venno válasza:
A hőmérséklet növelésével nő a térfogat, tehát csökken a sűrűség (hőtágulási együttható).
A víz különösen viselkedik (0-4 °C tartomány).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!