Őrmesterként felvesznek e angol középfokúval, érettségivel?
kiváló közkatona leszel... a középfokú végzettség alatt azt értik ha van szakmád ami a honvédségnél hasznosítható pl: középfokú eü végzettséggel lehetsz altiszt eü-sként.
Az érettségi a minimum feltétel. A nyelvvizsgádra közkatonaként is bruttó 24 v. 26 ezer HuF pótlékot kapsz havonta.
Tiszteletem Uraim!
Amennyire bekapcsolódtam a forum olvasásába, látom nemigazán hozzáértőek szólnak hozzá, ami nem is bej, De olyanok kerülnek leírásra, amik nem teljesen fedik a valóságot.
Az MH Altiszti Akadémiára lehet jelentkezni, majd sikeres felvételt követően, a sikeres 2 altiszt jelölti képzés, sikeres vizsgák, majd a sikeres 2 év tanulást követően az altisztté avatáskor lehetsz őrmester. Az első altiszti rendfokozat.(több info,lásd: [link]
Remélem segítettem.
Tényleg nem műxik. De az alábbi igen:
igazad van 3.-as... tényleg pongyolán fogalmaztam...
Tehát lehetőségek:
1. jelentkezel az MH. AA-ra tanulsz két évet leteszed a vizsgákat (teljesíted az egyéb feltételeket) és Ht. őrmesterként kerülsz a MH. állományába...
2. bemész a toborzóirodára kiderül h kiváló gépésztechnikus végzettséggel rendelkezel amely a MH. számára feltétlenül szükséges felvesznek szerződéses őrmesterként. (ezután is mész kiképzésre de nem két év hanem pár hét)
3. bemész a toborzóirodára kiderül h az érettségid nem túlzottan érdekli őket és bevonulsz szerződéses közkatonaként, ezután pár évet (2-10 között) lehúzol így, közben bizonyítod kiemelkedő adottságaidat (vagy kávéfőző képességedet) ekkor beiskoláznak, elvégzel 2X3 hónap altiszt képző tanfolyamot és voilá... máris őrmester vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!