Folyékony angoltanuláshoz tippek?
Egyik nyelviskolában az volt a leghatékonyabb számunkra, ha kizárólag angolul beszélt velünk egy angol anyanyelvű tanár. Így csak egy nyelven kellett gondolkodni. Fél év után már angol verseket írtam. Ja és kötetlen témáról beszélgettünk, nem a könyv anyagát követte görcsösen. Például egyik iskola utáni délután megkért engem hogy egy magyar szexújság hirdetését fordítsam le neki mert kíváncsi a szövegre.
Aztán tanárváltás következett, egy kétnyelvű tanárunk lett, akinél már nem egy nyelven kellett gondolkodni, hanem egyszerre több dolgot csináltatott velünk. És domina úrnőként tartatta be velünk a tankönyvi menetet. Hatására még azt is elfelejtettük amit addig tudtunk, sőt magát az angol nyeltől is elvette kedvünket. Tehát minden a tanulási/tanítási módszeren múlik.
Köszönöm mindenkinek a válaszát! :)
Utolsó, utánanéztem annak amit írtál, tök jó ötletnek tűnik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!