Létezik olyan, hogy szakmaiból több, mint 20%-ot hiányoztam és nem kirúgnak, hanem felfüggesztenek? Ez legális? Vállalhatok teljes munkaidős állást így?
Figyelt kérdés
Nem járhatok iskolába, de kaptam iskolalátogatási igazolást. Családi pótlékot kaphatom. Szeptemberben szeretettel várnak...2010. jan. 21. 17:29
1/3 anonim válasza:
Én 30%-ról tudok, és akkor is nem osztályozható minősítést kell kapni. Ekkor viszont jogod van osztályozó vizsgát tenni, ha a hiányzás legalább fele igazolt. Ha nem vagy tanköteles korú már, akkor 30 igazolatlan óra után megszüntetik a tanulói jogviszonyod. Szerintem járj utána, mert ez nem legális így, főleg, ha tanköteles vagy még. Ha nappali tagozaton tanulsz, nem vállalhatsz teljes munkaidős állást. Nézd meg az 1993. évi közoktatásról szóló törvényt, illetve az iskola házirendjét.
2/3 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok, nem vagyok tanköteles.
2010. jan. 21. 22:27
3/3 anonim válasza:
Nálunk azt mondták, hogy aki a gyakorlati órák 20%-áról hiányzik azt kirúgják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!