Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pénzügyi-, vagy számviteli...

Pénzügyi-, vagy számviteli szakügyintézőt válasszam?

Figyelt kérdés
2010. jan. 21. 07:07
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Nagyjából "Perfect" könyvekből tanulunk. Én nem vettem meg az összeset, mert az 30 ezer körül jönne ki egyetlen egy félévre, ami nagyon sok szerintem, így csak a legfontosabbakat vásároltam meg. Első félévben csak az angol munkafüzetet és a számviteli példatárat vettem meg. Angol könyvet lefénymásoltam, mert az 4800 körül van :S Bár ebből tanultunk most 2. félévben is. Nagyon sok anyag megvan pdf formátumban, amit átküldözgettünk egymásnak. Ha valaki netán megvett egy könyvet, azt lefénymásoltuk. Az angol könyvem megvolt 1200Ftból. Az iskolában cetliket tesznek ki a felsőbb évesek és eladják a már nem használt könyveiket, de persze a könyvtárból is ki lehet kölcsönözni őket, csak időben kell menni, mert hamar elkapkodják. Talán 500Ft a beiratkozás. Van egy külön könyvesbolt is, ahol meg lehet venni a könyveket, csak nagyon drágák :/ Én tényleg 1-2 könyvet vettem csak meg. Most 2. félévben csak 1et, a pénzügy számvitel példatárat, mert abba írtunk.

Első félévben füzetre írtam, de 2. félévtől papírra írok. Most is arra fogok. Sokkal praktikusabb nekem. Nem kell teletömködni a táskám füzetekkel.

Köszönöm, jól telik a szakmai gyakorlatom :) Bele kellett csak rázkódnom. Egyszer megmutatják mit kell csinálnom és minden simán megy. Egyébként egyben most ez a munkahelyem is lett 6 hétre, mert le volt maradva nagyon a könyvelő a munkáival és segítek neki. Már most megkapom a minimálbért, aztán igazából még el sem végeztem a szakmát. Jó lenne, ha OKJ vizsgám után eltudnék itt helyezkedni. :)

2011. júl. 12. 21:44
 22/32 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi utolsó! :) Én csak segíteni szeretnék azoknak, akiket érdekel ez a téma.
2011. júl. 13. 18:23
 23/32 anonim ***** válasza:
Én köszönöm a válaszokat, így legalább már nem lesz teljesen ismeretlen a terep szeptembertől. Örülök, hogy ilyen jól sikerült a gyakorlatod. :) Az idegennyelvi órákról még tudnál mesélni? Hogy telnek? Hogy tanultok?
2011. júl. 13. 21:13
 24/32 A kérdező kommentje:

Hát én ugye angolos vagyok és kifogtam a lehető legaranyosabb tanárt! :) A többiektől hallom, hogy elég kemény az ő tanárjuk.

A legjobb barátnőm németes és mondta, hogy az ő csoportjuk 60% megbukott nyelvből első félévben.. ő kapta meg a legszívatósabb német tanárt... Idén szeptemberben kezdi újra a németet. Egy másik barátnőmet is meghúzták németből, a harmadikat meg angolból. Szinte az összes barátnőm megbukott :( De én nem buktam meg még itt soha semmiből. Ha tanulsz rá, simán lehet teljesíteni őket, mert a könyvből szednek ki nyelvtant, meg karikázós példákat is. Volt úgy, hogy az olvasmány tartalmára is visszakérdeztek. Valami polgárháború évszámra kérdeztek rá.. hát pont nem tartottam lényegesnek így meg se tanultam, de hát benne volt a vizsgában...

Mondjuk én úgy mentem oda, hogy a nyelvtanhoz egyáltalán nem kottyintottam.. középiskolában inkább vicceket mesélt az angoltanárunk, meg mindenféle sztorikat, a jegyeink meg szódogákból álltak össze többnyire.. de itt 1 év alatt nagyon felhúztam magam :) Sokkal több, mindent tanultam, mint ott középsuliban 4 év alatt.

Mivel hogy ez gyakorlati tárgy, 2 zh-d lesz belőle egy félévben. Ebből áll majd össze a jegyed. 60%tól 2es.

Minden félévben van egy olyan zh a 2 közül, hogy ha nem sikerül megírni a 60%ot akkor sikertelen a féléved. Aláírás megtagadva, de nem kell elkeseredni, mert van belőle pót zh, amit ha megírsz kettesre akkor megúsztad. Első félévben a 2.zh volt ilyen, most 2. félévemben pedig az 1. volt jelentős.

4x45 perces az idegen nyelv.Még az első kettőn oda tudunk figyelni, de aztán a maradékon majdnem mindenki hulla már :D Elejétől kezdtünk el mindent tanulni. Könnyű témáktól haladtunk a nehezebb fele. Első félévben családról, országokról stb, a másodikban pedig már gazdasági olvasmányokat olvastunk. Nekem valahogy a második félév jobban tetszett :)

2011. júl. 13. 21:59
 25/32 anonim ***** válasza:
Köszönöm az infót! :)
2011. júl. 15. 17:09
 26/32 A kérdező kommentje:
Nagyon szívesen! :)
2011. júl. 15. 18:30
 27/32 anonim ***** válasza:
ez érdekes, nekünk idegenforgalmi szakmenedzser szakon 5X45 perc volt a német. elsőben rendes tanárunk volt, aki két napra tette, de másodikban egybe tartotta, na az gyilkos volt :D
2011. aug. 6. 19:17
 28/32 A kérdező kommentje:
Azta! Hát az már tényleg kibírhatatlan! :D
2011. aug. 6. 20:57
 29/32 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet még egy kérdésem? :) Az iskola honlapján néztem a tantárgyak tematikáját és az idegen nyelvnél ki van írva, hogy előfeltétel a középiskolai tanulmányok és az érettségi. Nekem ez németből van meg, de angolt is tanultam 2 évig iskolában, és úgy terveztem, hogy azt fogom majd tanulni a jövőben, mert abból jobb vagyok, meg több haszna is lenne. De ha nem abból érettségiztem, akkor nem vehetem fel azt? Nem tudsz valamit erről?
2011. aug. 26. 08:01
 30/32 A kérdező kommentje:
Nekünk azt mondták beiratkozáson, hogy azt a nyelvet húzzuk alá, amelyikből érettségiztünk. Szóval te németes leszel és nem tanulhatsz angolt :/
2011. aug. 26. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!