Pénzügyi-, vagy számviteli szakügyintézőt válasszam?
Szia!
Ne haragudj én is érdeklődnék :D
BGF-re jelentkeznék én is idén, elsőként a Pénzügy-számvitel alapszakot jelölöm meg, de nem biztos, hogy meglesznek a pontjaim, ezért én is gondolkodom a Számviteli szakügyintéző szakon. Esetleg irnál róla pár dolgot? Mennyire nehéz? Milyen maga a suli?
J.hét pénteken lesz nyílt nap, oda mindenképp megyek. :)
Előre is köszönöm!
A suli jó. Nekem nagyon tetszik. Jól kialakított előadótermek, sok gép (bármikor elérheted az internetet), könyvtár, büfé, sok-sok fotel, tornaterem, konditerem. Mindent megtalálsz, ami szükséges és hasznodra válhat.
Hát nehézségről csak annyit, hogy aki nem tanul az hamar kiesik. Sokan nem bírják a tempót. Egyik órámon pl a 250 emberből vagyunk ott 20an, vagy még annyian se. Sokan vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy bekerültek fősulira és hogy milyen buli lesz az egész, mert hogy nem kérnek számon, csak a zh-kon és ezért nem tanulnak, aztán majd néznek nagyokat, hogy ők miért buktak meg.
Amúgy én is alapszakra mentem volna, csak lecsúsztam 20 ponttal, így jöttem ide. De nem bántam meg egyáltalán, sőt örülök nagyon, hogy számviteli szakügyintézőn vagyok :)
Vannak ZH hetek október végén és december közepén. Ez arról szól, hogy a gyakorlati órákból a negyedéves anyagból írtok dolgozatot. 60%tól-69%ig 2-es, 70-79% 3-as, és így tovább... A félév végén lesz pár tantárgyadból vizsga (ezekből a tárgyakból nem volt ZH). Nekem épp holnap lesz pénzügyből, úgyhogy szorítsatok értem :D
Nyáron kell mennünk egy általunk meghatározott vállalathoz könyvelgetni, amiből majd meg kell írnunk 2.év szeptemberére a szakdogát. Félévente 4-5 házidogát kérnek.
Vannak kivetítők, mikroportok és ezek segítségével adják le az anyagot.
Szólj még, ha érdekel valami :)
Elnézést, hogy itt kérdezek, úgy látom a kérdező nagyon hasznos tanácsokat tud adni. :)
Akkor te most felsőfokú szakképzésre jársz? Én is a BGF-re szeretnék menni pénzügyi szakügyintézőnek.. utána esetleg megpróbálnám a pénzügy és számvitel alapképzést.
Szerinted megéri ide menni? Nagyon nehéz a matek? Most 11.-es vagyok, simán 5ös vagyok matekból, de azért akkora zseni sem vagyok...
Köszönöm a segítséget előre is! :)
Szerintem megéri idejönni :) Ha elvégzed ezt a képzést, akkor alapképzésbe 1 évet beszámítanak, tehát 3,5 év helyett 2,5 év alatt lesz diplomád :) + még kapsz érte plusz pontokat is.
1 félévben nincs matek. Most vagyok 2. féléves és nekem már van. Épp ma írtam zh-t belőle :) Egyáltalán nem nehéz annak, aki jó belőle. Középsuliban 4-es voltam és jelenleg is annyi vagyok :) Jó erős képzést ad ez az iskola, jó a hírneve és azt is mondják, hogy könnyű lesz majd elhelyezkednünk.
Hát ez nagyon változó, de linkelek egy órarendet :)
Görgess le a számvitelhez a 3. oldalra. Ott látsz számvitel 1es és 2es csoportot. Kettészednek titeket majd beiratkozáson. A számvitelre jelentkezők közül a névsor első fele lesz az 1es csoportban a 2. pedig a másodikban és a szerint kell nézni az órarendet, mert ugye eltér a kettő. Szerintem a többin már ki tudsz igazodni :)
Ha ide jössz, akkor hasonló órarendetek lesz ugyanezzel a tárgyakkal.
Ez volt az én legelső órarendem. :)
Még annyit, hogy ugye itt 1 tanóra az 2x45 perc tehát 1,5 óra. De van 3x45 perc meg 4x45 perces óra is, ami egyedül az idegen nyelv. Mi azon mindig kikészültünk :D
Van mikor reggel 8-10ig tartott egy óránk és utána 3-6ig, de addig meg elmentünk a városba vásárolni vagy beültünk Arénába vagy pedig mentünk tanulni a suliba. Viszont van olyan is, hogy reggel 8-10ig tart az óra és utána már mehetsz is haza, bár nálunk ilyen még nem volt. A számviteleseké mindig a legrosszabb órarend :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!