Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy méltányossági...

Lehetséges, hogy méltányossági okokból eltekintenek a nyelvvizsgától? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
2006-ban diplomáztam. Azóta nem sikerül megcsinálnom az angol írásbelit. A szóbelim meg van. Van olyan, hogy eltekintenek a nyelvvizsgától, ha megfelelő indokom van rá? (Bár nem tudom még mi lenne az.) Ha valaki hallott ilyesmiről légyszi írjon!
2010. jan. 20. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem nem sok esély van rá... vagyis inkább 0!

Én most diplomáztam, de nek sincs nyelvvizsgám... a diplomát meg ugye akkor kapom kézbe, ha meg van a nyelvvizsga. Egyszerűen hülye vagyok a nyelvekhez. Olaszból 4-es lett az érettsgéim, de a nyelvvizsga másodszorra sem sikerült... most megpróbálkozok az angollal... nehogymár ezért ne legyen diplomám, ha már ennyit szenvedtem vele. Keresni kell valami jó tanárt. Ez van. Sajnos.

2010. jan. 20. 18:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs, hacsak nem vagy diszlexiás, de az már rég kiderült volna. Milyen nyelvvizsgát tettél, hányszor, mit rontottál el, hány % hiányzott? Meg kell találni a neked való nyelvvizsgát, ha képes voltál lediplomázni, akkor nehogy már egy nyelv középfokon kifogjon rajtad.
2010. jan. 20. 23:04
 3/9 A kérdező kommentje:

Origóson voltam. Egy jó angol tanárt is megkérdeztem, hogy melyik vizsgára lenne érdemes mennem, de ő azt mondta, hogy az origo a legkönnyebb. 3 vizsgán buktam el, így feleslegesnek tartottam kidobálni az ablakon a pénzt. a legjobb 54%volt.

Azért köszi, hogy írtatok! :)

2010. jan. 21. 08:46
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
Az nem olyan biztos, hogy kiderül addigra, hogy diszlexiás. Talán jobb, ha nem az angollal próbálkozol, hanem valami mással: a másik tanult nyelveddel, vagy az eszperantóval (ha elfogadják), a lovárival, vagy a magyar jelnyelvvel (tanulható a SINOSZ-nál, vagya Hallatlan Alapítványnál). Egy-két év.
2010. jan. 21. 09:12
 5/9 A kérdező kommentje:
9.12-es Köszi :)
2010. jan. 21. 11:37
 6/9 anonim ***** válasza:

23.04 vagyok. Az a tanár, aki azt mondta, hogy az origo a legkönnyebb, biztos, hogy nem volt jó. Jól átvágott téged. (pénz, idő, önbecsülés, diplomakésedelem) Az origo nagyon nyelvtanközpontú, és arra figyel, hogy mit nem tudsz. Egy jó nyelvtanár a tanítványának személy szerint ajánl nyelvvizsgát. Felejtsd el a kétnyelvűeket. Melyik vizsgarész hány % lett? A lovári meg ilyen nyelvvizsgákat nem biztos, hogy elfogadják, inkább fektess még egy kis energiát az angolba mint hasznos nyelvbe, elvégre 54%-ról 60-ra eljutni nem nagyobb energia, mint megtanulni egy teljesen újat, de fölöslegeset, ha mégoly könnyű is. A jelnyelvnek még lenne valami értelme, de csak akkor, ha érdekel és jeltolmácsként hasznosítanád. Tanulmányozd át az egynyelvű nyelvvizsgákat: http://www. nyak.hu illetve http://www. angolnyelvtanitas.hu Ajánlom az euro egynyelvűjét. A telc-nél állítólag nagyon rövid az idő a feladatokhoz képest, az icl-ben meg nehéz az olvasott szöveg. Egyébként biztos, hogy nem vagy diszlexiás, illetve legalábbis diszgráfiás, hiszen tökéletesen írsz.

Szóval írd meg, hogy melyik vizsgarész hány %-ra sikerült.

2010. jan. 21. 17:39
 7/9 anonim ***** válasza:
[link] (Így már jó lesz.)
2010. jan. 21. 17:44
 8/9 A kérdező kommentje:
szia! Köszi, köszi a linkeket :)
2010. jan. 22. 08:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Legalább cserébe áruld el, hogy melyik vizsgafeladat ment rosszabbul.
2010. jan. 23. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!