Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » GYTK-sok, ÁOK-sok, FOK-osok!...

GYTK-sok, ÁOK-sok, FOK-osok! Mennyibe kerül egy gólya egyetemkezdése? Mikre kell és érdemes költeni, illetve mik azok, amiken lehet spórolni?

Figyelt kérdés

Pl melyik notebook a legcélszerűbb, szükség van-e emellett e-book-ra, tabletre, sok gigás pendrive-ra?

Jövő szeptemberben lesz aktuális az egyetemkezdés, és addig dolgozni akarok, hogy ne a szüleimtől kelljen pénzt kérni ezekre.

Elsősorban a Semmelweis-re járók véleménye érdekelne (hisz ez lenne hozzám a legközelebb, és Pesten jóval magasabbak az árak, mint vidéken), de természetesen nagyon örülnék az SZTE-re, PTE-re és DE-re járók véleményének is.

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a (lehetőleg részletes) segítséget! :)

2014. szept. 22. 19:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

#5 vagyok.

Mindenképpen olyat érdemes venni, aminek nagy a felbontása. Én először egy olcsó kínai cuccot használtam, amin 10 percnél tovább nem tudtam olvasni.

Később lett egy iPad Airem, ennek ugye nagyon nagy felbontása van, egyáltalán nem bántja a szemem.

Persze az Air elég drága, de a mini retina is jó, meg az iPad4 is.

Biztosan vannak olcsóbban jó androidok/windows tabletek is, csak nemigen nézegetem a felhozatalt, amióta az iPadet használom.

De mielőtt veszel egy ilyet drágán, érdemes kipróbálni, hogy nálad működne-e így a tanulás.

Ha igen, az tök jó, én például nem vettem 40e-ért Sobottát, csak letöltöttem torrentről :)

Egyedül a funkcit használtam eredetiben első évben (azt is kölcsönkértem felsőbb évestől), szóval eddig elég olcsón megúsztam az orvosit.

2014. szept. 22. 22:11
 12/25 anonim ***** válasza:

És lefotózgatni a könyvet nem macerás? Mert oké, hogy a Sobottát le lehet tölteni, de csomó orvosi könyvet nem.

És azért mondjuk egy 800 oldalas élettan könyvet fényképezgetni...:D

2014. szept. 22. 22:19
 13/25 anonim ***** válasza:

"Mindenképpen olyat érdemes venni, aminek nagy a felbontása."

Nekem egy 1280x800-as kijelzőm van 7 colra, és bántja.

Hiába a tableten lehet neten olvasgatni, flappy birdsözni, need for speedezni, de tanulni vagy könyvet olvasni nem lehet vele.

2014. szept. 23. 11:49
 14/25 anonim ***** válasza:
12-es, egy 600 oldalas könyvvel elkészülök egy óra alatt, és spórolok ~15eFt-ot. Szerintem nem rossz órabér :)
2014. szept. 23. 19:31
 15/25 anonim ***** válasza:

:) De ennyi erővel akár a könyvtárból is kihozhatod, az is ingyen van:D

Mondjuk így legalább megvan a könyv:)

Én biztos nem tudnék tabletről tanulni, gépről sem tudok. Meg szenvedélyesen imádom az orvosi könyveket...ha sok pénzem lenne, szerintem az összes értelmesebb darabot megvenném:D

2014. szept. 23. 19:39
 16/25 anonim ***** válasza:
Ui.: Ha már lefotózgatod, feltölthetnéd valahová, hogy mi is jól járjunk:D:D
2014. szept. 23. 19:40
 17/25 anonim ***** válasza:
ncore-on sokminden fennvan
2014. szept. 23. 20:11
 18/25 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, várom a további véleményeket! :)
2014. szept. 28. 12:09
 19/25 anonim ***** válasza:
A gytk nem kerül olyan sokba, az első évben, nekünk pl a kémia könyvek volt összesen 5e, biofizika 3e, funkc. anat 6e, (atlasz nekünk nem kell) latin könyv 5e, matek könyv 4-5e, biofiz 6e, és ennyi, a nyomtatások persze felárak, de olyan helyen kell nyomtatni, ahol 4-5 ft/oldal, én pl 3-ért nyomtatok itt vidéken. Laborra kellett nekünk ez az, az olyan 5-6e volt, míg az orvostanhallgatóknak az anat rengeteg, a sejtbiosz is 11e biofiz 10 körül, stb, stb .....
2014. okt. 2. 14:07
 20/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó: a GYTK-n szükséges esetleg tablet/e-book/notebook/stb? Illetve sok olyan könyv van, amit érdemesebb lefotózni, mint lefénymásolni (tehát nagyon vastag)? Mire kell még költened? Valószínű, hogy a GYTK lesz nálam a befutó, ezért kérdezem.

Előre is nagyon köszönöm! :)

2014. okt. 12. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!